≫ 

Zvezdino pomračenje protiv Monaka: Crveno-beli vodili 20 poena, pa se totalno raspali!

Neverovatan poraz srpskog šampiona

ostin holins Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde pretrpeli su novi evroligaški poraz, i to kakav ovog puta, od Monaka rezultatom 91:80 iako su u drugoj četvrtini Beograđani vodili nestvarnih 20 poena razlike!

Šta se desilo Radonjićevom timu u nastavku, u trećoj, i posebno četvrtoj deonici kada se sve raspalo u igri, teško je objasniti...

A sve je delovalo bajkovito već sredinom druge četvrtine po domaće: najbolji igrač Zvezde večeras Ostin Holins pogodio je svoju treću trojku za nestvarnih 45:25 i malo ko je tada mogao da zamisli ovakav kraj po crveno-bele. Ovakav slom i ovakav poraz, na kraju dvocifren. Mučan.

Zvezda je prvih 15 minuta igrala kao u transu, spektakularno! Pogađala sve što je bacila u koš, pljuštale su trojke iz ruku Holinsa, Kalinića, Dobrića, prednost je rasla iz minuta u minut, navijači su bili u delirijumu, Monako u nokdaunu - slom gostiju bio je očit i izvestan.

Košarka Evroliga Crvena Zvezda Monako Foto: MN Press

Čak ni sporadični naleti gostiju preko Džejmsa i Bejkona nisu toliko zabrinuli Beograđane, prednost je i dalje bila velika, međutim negde pred kraj poluvremena, kada je Monako zbog raznoraznih gluposti crveno-belih prišao na "samo" deset poena, stvari su polako počele da se komplikuju po domaće. Crveno-beli su na poluvremenu imali 52:42, pa ni sa tolikim brojem ubačenih poena nisu bili sigurni da mogu dobiti ovaj duel.

Treća deonica, njen uvod i serija 8:2 gostiju, doneli su brigu i ono čega su se svi plašili - potpuni povratak tada već zahuktalih gostiju u egal borbu, čak i preokret koji se desio sa penalima Anđušića pred sam kraj deonice.

Košarka Evroliga Crvena Zvezda Monako Foto: MN Press

Vredi reći da je Zvezda u prvih deset minuta ubacila 30 poena, u drugoj 22, u trećoj 12, u četvrtoj 16... Ovaj niz možda i najbolje slika igru ekipe Dejana Radonjića koja je sa protokom vremena bila sve lošija, rastrzana, uplašena i nesigurna, slika i prilika ekipe koja je gubila konce igre, srljala iz greške u gršku, tonula i prepuštala se mašineriji rivala.

Beograđane su dotukli Motiejunas sa 20 poena i Bejkon sa 17, njih dvojica su najjače udarili kad se Monako vraćao i kad se Monako rezultatski odvajao u poslednjoj deonici.

Prva zvezda gostiju Majk Džejms nije blistao, dao je 10 poena Amerikanac, nije ni morao više, niti je ekipi bio potreban njegov NBA doprinos. I ovako je dao dovoljno da se slomi rival koji je bio na izdisaju.

Na drugoj strani, Holins je blistao sa 19 poena, jednu od boljih partija odigrao je Ivanović sa 15, Dobrić je imao 13, ali i seriju promašaja u drugom poluvremenu (1/6 za dva). Kalinić je bio gotovo neprimetan i neproduktivan, opet prenervozan i nesiguran u situacijama koje on obično rešava kao "od šale". Ovo nije njegov period, to je jasno kao dan. Na kraju, tek 7 poena za najboljeg Zvezdinog igrača.

Zvezda naredno kolo čeka sa 8-14 skorom, Top 8 je daleko, predaleko, nedostupno i ove sezone...

CRVENA ZVEZDA - MONAKO 91:80 (30:19, 22:23, 12:22, 16:17)

CRVENA ZVEZDA: Volters 4, Davidovac, Mitrović, Lazić 7, Kalinić 7, Dobrić 13, Holins 19, Ivanović 15, Marković, Vajt 6, Kuzmić 7, Cirbes 2.

MONAKO: Li 7, Bejkon 17, Tomas 8, Dialo 9 Motum, butsiele, Motiejunas 20, Outara 8, Faje, Anđušić 8, Hol 4, Džejms 10

Evroliga, 25. kolo:

Crvena zvezda - Monako 80:91

Bajern - Makabi 20:30

Armani - Fenerbahče 20:30

Barselona - Panatinaikos 21

Petak

CSKA - Alba 18

Anadolu Efes - Asvel 18:30

Žalgiris - Uniks 19

Baskonija - Olimpijakos 20:30

Real Madrid - Zenit 20:45

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ćupić

    3. februar 2022 | 21:02

    To je košarkaška institucija.😂😃vode 20 razlike protiv tima koji je u Evroligu došao iz evrokupa kojeg toliko ismejavaju i oni ih oderu na kraju. Jbg nema u Evroligi sudija iz aba (baba) lige i nema gašenja kamera u tv prenosu u zadnja dva minuta utakmica i tehničkih grešaka klupi protivnika.

  • Mile Kazanova

    3. februar 2022 | 21:57

    Kvota 1,01 da ce Covic biti sutra u jutarnjem programu.

  • Dule

    3. februar 2022 | 21:01

    Raspad od ekipe, ako je Kalinić najbolji igrač ove ekipe onda je sve jasno svakome ko se iole malo razume u ovu prelepu igru. I on će nekada biti legenda kluba, poput Lazića, Srdjana Dabića, Zorana Jovanovića, Aleksandra Gilića, Predraga Bogosavljeva, Zufer Avdije, Mirka Miličevića, Nebojše Iliće, Stevana Karadzića, i trenera Zmaga Sagadina. Sve legenda do legende, sta su za njih Divac, Paspalj, Danilović, Djordjević, Kića, Praja, Grbović, Peković, Drobnjak, i treneri Dule i "neznalica" Željko sa samo 9 titula prvaka Evrope

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA