ABA liga kaznila Budućnost: Navijač hteo da pljune hrvatskog sudiju, čulo se i vređanje sa tribina

Podgoričani će morati da uplate čak 15.001 evro na račun takmičenja

  • 1
aba sudije Foto: MN Press

Disciplinski sudija ABA lige i ove sedmice imao je posla, pa je nakon sprovedenih mera i sankcija dodatno "napunjena" kasa regionalnog takmičenja. Ovoga puta ceh će morati da plati Budućnost, pošto je na njihovu adresu isporučen račun od 15.001 evra zbog vređanja sudije Josipa Radojkovića na meču protiv Cedevita Olimpije.

Prema saznanjima Mozzart Sporta, Budućnost je dobila novčanu kaznu zbog toga što je jedan navijač tokom druge četvrtine došao do zaštitne ograde i pljunuo u pravcu hrvatskog arbitra, koji će inače večeras deliti pravdu na meču iz Partizana i Borca iz Čačka.

Publika u dvorani "Morača" je takođe verbalno u nekoliko navrata vređala Josipa Radojkovića, pri čemu su se na predmetu našli i tvrdi predmeti, koje je prikupio delegat same utakmice.

On je u zapisnik uneo nedolično ponašanje publike i navijača koji je želeo da pljune Radojkovića, a sve se događalo na suprotnoj strani od zapsiničkog stola. Disciplinski sudija je ovaj postupak okarakterisao kao "ozbiljan prekršaj" i kršenje pravilnika po članu "fizička agresija, incidenti ili ometanje koje uzrokuju javnost ili navijači".

Može se reći da su Podgoričani čak i dobro prošli, pošto je ovo najniža kazna koju jedan klub može da dobije i može se shvatiti kao svojevrsna opomena da se slični ekscesi neće tolerisati u završnici sezone. Najviša "globa" prema pravilniku seže i do 70.000 evra, a Budućnost u narednim mečevima mora da pooštri mere obezbeđenja.

Video: Mornar bez šanse protiv Zvezde: Davidovac i Lazić najraspoloženiji protiv Barana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA