≫ 

Mornar udario u podgorički zid, Popović liderski vodio Budućnost do pobede u Baru

Podgoričani slavili u crnogorskom derbiju

  • 2
nemanja gordić Foto: ABA/Mornar-Barsko zlato/MEDIA Pro

Košarkaši Budućnosti savladali su Mornar u Baru u okviru 19. kola ABA lige rezultatom 73:62, pa nastavljaju da se održavaju u samom vrhu tabele, uz rame sa Partizanom, i na bliskom odstojanju od Zvezde. Pobedu ekipi Aleksandra Džikića doneli su odbrana u drugom poluvremenu, pucački raspoloženi Peri i još jedna liderska partija Petra Popovića.

Momak koji je nedavno gotovo sam srušio Virtus u Bolonji, u Baru je blistao sa 16 poena i indeksom korisnosti 23, pošto je u statističke kolone dodao i 6 skokova i 3 asistencije. Posebno se istakao onda kada je trebalo preuzimati odgovornost, u poslednjoj deonici, u kojoj je ubacio ukupno 9 poena.

Podgorički sastav je u drugom poluvremenu dominirao, Barani su nakon dobrih 20 minuta napadački potpuno stali, nisu imali rešenja za odbranu rivala, dok su gosti imali pojedince koji su u određenim momentima utakmice preuzimali odgovornost.

vladimir micov Foto: ABA/Mornar-Barsko Zlato/MEDIA Pro

Kendrik Peri je predvodio seriju za preokret u trećoj četvrtini od minus šest na poluvremenu do plus šest nakon četiri i po minuta igre u tom delu, da bi već pomenuti Petar Popović preuzeo lidersku ulogu u poslednjem periodu.

Uz Popovića, 16 poena je ubacio i Vili Rid, 13 je postigao Peri, a Edin Atić 10.

Barani su samo prvih 20 minuta odigrali u skladu sa očekivanjima, vodili su u tom periodu uz duplo više datih poena nego u nastavku, da bi u trećoj i četvrtoj deonici, ipak, posustali i odbili se o jaču defanzivu rivala.

Živanović i Gordić sa po 11 poena, te smit sa 10, bili su najefikasniji kod Mornara, koji i dalje nije izgubio šanse da se domogne plej-of zone.

ABA liga, 19. kolo

Petak

Studentski Centar - Krka 86:76

Subota

Partizan - Borac Čačak 75:68

Mornar - Budućnost 62:73

Nedelja

Zadar - FMP Železnik 17

Cedevita Olimpija - Igokea 19

Ponedeljak

Mega - Crvena zvezda 15:30

Cibona - Split 18

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vratiće se rode

    5. februar 2022 | 21:55

    A na tabeli Partizan prvi...cirkus, 3 poraza a prvi...pa Zvezda i da izgubi obe zaostale utakmice bila bi ispred Partizana zbog međusobnog skora...eeee puste grobarske želje...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA