≫ 

Pokuševski dvocifren na povratničkom debiju: Srpski košarkaš zablistao, ali je Oklahoma ipak doživela poraz

Srpski košarkaš zabeležio je sasvim solidnu partiju na gostovanju Sakramentu

  • 0
aleksej Pokuševski Foto: AP/Tanjug

Punih 12 utakmica nismo gledali Alekseja Pokuševskog među igračima na parketu za Oklahoma siti Tander, a kada se noćas konačno u njega vratio, upisao je dvocifren učinak. Međutim, njegova franšiza doživela je prvi poraz posle tri vezane pobede i to na gostovanju Sakramento Kingstima - 113:103.

Srpski košarkaš završio je sa 12 poena uz devet skokova i tri asistencije za nešto više od 26 minuta provedenih na terenu. Šutirao je 5/9 iz igre, pri čemu je trojke gađao 2/5. Trener Majk Dangelno će moći da bude zadovoljan njegovom partijom, ali ne i tima u celosti, mada treba naglasiti da nije bilo najveće zvezde tima Šeja Gildžesa-Aleksandera.

Pobedu Sakramentu doneo je poznati Harison Barns koji je meč završio sa 24 poena uz devet skokova i pet asistencija, dok ga je Moris Harkls pratio sa dabl-dablom od 18 poena i 11 uhvaćenih lopti uz dve asistencije. U timu Alekseja Pokuševskog istakao se Džoš Gidi sa 24 poena uz četiri skoka i osam podeljenih lopti saigračima.

Drame na ovom susretu jednostavno nije bilo, jer je Sakramento ključnu razliku napravio u trećoj deonici. Oklahoma se do tada "koprcala", čak na trenutke i vodila, ali su Kingsi serijom od 12:0 otišli na dvocifrenu prednost, koju su potom uspešno sačuvali.

Poslednji put pre ovog susreta, Alekseja smo gledali na terenu 10. januara i to na meču protiv Denvera za koji nastupa naš MVP, Nikola Jokić. Srpski košarkaš je tada upisao sedam poena uz dva skoka, posle čega je usledila gotovo jednomesečna pauza od NBA terena.

Milvoki ponovo deluje sve bolje, a sve zahvaljujući novoj moćnoj partiji Janisa Adetokunba, kojem je ovoga puta "pripomogao" Bobi Portis. Baksi su bez ikakvih problema "pregazili" Portland u gostima, pa je Trejlblejzersima sada ozbiljno pod znak pitanja stavljeno mesto u plej-inu - 108:137.

Bio je ovo peti uzastopni poraz Portlanda, odnosno sedmi u zadnjih osam utakmica. Sa druge strane, Milvoki je posle lake pobede nad Vašingtonom došao do drugog trijumfa u nizu i sve to nakon onog neuspeha od Jokićevog Denvera.

Već pomenuti Portis ubacio je 30 poena uz četiri skoka i pet asistencija za aktuelnog šampiona NBA lige, dok je Janis umalo došao do dabl-dabla. Grk je završio na 29 poena uz devet skokova i šest asistencija. Na drugoj strani, gledali smo sasvim pristojne nastupa Bena Meklemura i Anfernija Simonsa sa po 19 poena.

Najzanimljiviji meč dana odigrali su Njujork Niksi i Los Anđeles Lejkersi, a on je rešen nakon dodatnih pet minuta. Slavili su Jezeraši, koji su uspeli da u nastavku ograniče goste na samo četiri poena, što je na kraju bio ključ pobede koja ih ostavlja u trci za mesto u plej-ofu, nakon loše serije rezultata Denver Nagetsa - 122:115.

Bio je ovo meč pun preokreta, pošto je Njujork u jednom momentu vodio sa čak 45:66, ali su se Lejkersi onda probudili i već u trećoj deonici su prišli na "pristojnu" razliku. Potom su u poslednjih 12 minuta bili čak na +9, ali su sve morali da rešavaju kroz pomenuti produžetak.

NBA REZULTATI

Šarlot - Majami 86:104

Vašington - Finiks 80:95

Los Anđeles Lejkers - Njujork 122:115

Portland - Milvoki 108:137

Sakramento - Oklahoma 113:103

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Spektakularan doček za Alekseja Pokuševskog posle prve NBA sezone: Baklje i mural zbunili košarkaša!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA