Ne pomaže domaći teren: Borac upisao prvi poraz u ABA 2 sezoni u Banjaluci

Nakon dva produžetka

  • 0
Helios Sans, Borac Banjaluka Foto: ABA 2 liga - Dragana Stjepanović

Košarkaši banjalučkog Borca poraženi su od Heliosa iz Domžala rezultatom 99:93 u osmom kolu ABA 2 lige.

Druga regionalna liga se igra po principima "balona", gde se u jednom gradu igraju tri ili četiri kola, a sada je došla na red upravo Banjaluka. Iako se očekivalo da će Borac uz podršku domaćih navijača nastaviti seriju pobeda, desilo se upravo suprotno - prvi poraz u sezoni.

Helios je od prve deonice najavio da će biti težak rival za Borac, pošto je posle prvih 10 minuta slovenačka ekipa imala prednost od šest poena razlike. Borac je preuzeo vođstvo u drugoj četvrtini, ali ono nije dugo trajalo. Slovenci su ponovo preuzeli kontrolu u trećoj četvrtini, a na kraju se ušlo u neizvesnicu završnicu i produžetak - prvi od dva. Posebno je zanimljiv način na koji se otišlo u produžetak, pošto je Karlb Ervin ukrao loptu Banjalučanima pri ubacivanju i tako otvorio čistu kontru za svoju ekipu.

U prvom produžetku nijedna ekipa nije uspela da se odlepi na više od jednog poseda prednosti, da bi u drugom produžetku Helios napravio seriju 8:0 pri rezultatu 91:91 i tako stekao nedostižnu prednost.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Ervin sa 26 poena, tri manje je ubacio Blaž Mahkovic, a po 18 poena su upisali Tadej Ferme i Leon Šantelj.

U ekipi Borca 17 poena je upisao Diante Boldvin, poen manje je ubacio Stefan Kenić, a kapiten Draško Knežević je dodao 14 poena.

Bio je ovo prvi poraz Borca koji ima sedam pobeda, dok je Helios upisao peti trijumf uz tri neuspeha.

Video: Šoutajm Mege protiv Zvezde: Alej up zakucavanje u stilu najvećih NBA zvezda

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA