≫ 

Đorđevićev Fener srušio Real Madrid za peti uzastopni trijumf u Evroligi

Plej-of za ekipu srpskog stručnjaka sve bliži

  • 2
Marko Gudurić Foto: MN Press

Košarkaši Fenerbahčea ubedljivo su savladali ekipu Real Madrida rezultatom 66:51 u zaostalom meču 18. kola Evrolige.

Meč je počeo veoma tvrdo, a Fener je stekao osetniju prednost u prvoj četvrtini. Nakon četiri minuta igre Real je poveo sa 9:2, a onda je usledila velika serija ekipe Saše Đorđevića od 17:0, da bi nakon prve deonice prednost turske ekipe iznosila 11 poena razlike.

Druga četvrtina je posebno bila tvrda. Pripala je Madriđanima i to rezultatom 9:8. Real je u prvih 20 minuta ubacio svega 17 poena što je najmanje poena za poluvreme u meču Evrolige u istoriji "kraljevskog kluba".

U trećoj četvrtini meč je i definitivno bio rešen pošto je Fener tu deonicu dobio rezultatom 21:13 i sa +18 ušao u poslednjih 10 minuta, gde istanbulska ekipa nije imala problema da zadrži stečenu prednost.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Marko Gudurić sa 12 poena, ali je priznanje za najboljeg igrača utakmice otišlo Pijeriju Henriju koji je popunio sve statističke kolone upisavši osam poena, devet asistencija i sedam skokova. Na drugoj strani Valter Taveres je ubacio 14 poena i zabeležio devet skokova.

Nakon ove pobede Fenerbahče je na učinku 12-10, dok je Realu ovo bio četvrti poraz u sezoni uz 20 pobeda. Već za tri dana Fener će dočekati ekipu Bajerna u 26. kolu, dok je pred igračima Reala "El Klasiko" protiv Barse.

U zaostalom meču 17. kola Evrolige Milano je u Kaunasu slavio protiv Žalgirisa rezultatom 74:70 uz 20 poena Malkoma Dilejnija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Rođen je da cepa mreže: Dušan Vlahović je majstor i za košarku, pogledajte kako kida mrežicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kk..🏀🏀🏀

    8. februar 2022 | 20:54

    Jel to onaj trener sto ne zna ništa..1992 vreme je isteklo..ne moj se ljutiti..🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

  • Srky

    9. februar 2022 | 03:14

    Pa sta ce onda tek uraditi sa nasim fmp-om zabetonirace ih na zadnju poziciju 🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA