Evroliga menja termin Fajnal fora, ako se završnica preseli iz Berlina u Beograd

Najbolji košarkaši Evrope bi u prestonicu Srbije u tom slučaju stigli nedelju dana ranije

  • 0
Đorđi Bartomeu Foto: Profimedia/Abaca

Čeka se konačna odluka oko održavanja Fajnal fora Evrolige. Još uvek nije najjasnije da li će se čelnici ovog takmičenja odlučiti da ga zadrže u Berlinu, kako je prvobitno bilo planirano ili će ga premestiti u prestonicu Srbije. Već su obavljeni razgovori sa rukovodstvom našeg grada i sada sve zavisi od nemačkih vlasti i propisa vezanih za koronavirus koje će propisati za proleće.

I dalje se priča da bi Berlin mogao da zadrži organizaciju, ali Beograd "pomno" prati čitavu situaciju i spreman je da zameni nemačku prestonicu ukoliko to bude potrebno. Koliko je srpski glavni grad ozbiljan u nameri i koliko Evroliga razmatra eventualne opcije, govori i podatak da je spremna da pomeri održavanje Fajnal fora jednu nedelju unapred zbog zauzetosti "Štark arene".

To faktički znači da bi Fajnal for u tom slučaju bio organizovan od 20. do 22. maja, prema pisanju "Basket Newsa".  Međutim, postoje najave da bi koliko sledeće sedmice Nemci mogli da pristanu na odluku da popunjenost na sportskim priredbama bude oko 50%, a da u maju ne bude nikakvih ograničenja.

Ako dođe do "rokade" i Beograd postane domaćin ovogodišnjeg Fajnal fora, baš kao što je to slučaj bio 2018. godine, Berlin bi bio organizator narednog završnog vikenda Evrolige u 2023. godini.

Video: Rođen je da cepa mreže: Dušan Vlahović je majstor i za košarku, pogledajte kako kida mrežicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA