≫ 

Kako izgleda Partizanova borba za 1. mesto u Evrokupu i zašto je finale u Beogradu naučna fantastika

Crno-beli će do kraja regularnog dela posmatrati i rezultate Huventuda

  • 7
KK Partizan, Željko Obradović Foto: MN Press

Partizanova pobeda nad Androrom učvrstila je crno-bele u vrhu tabele trupe A u Evrokupu i sada je tim Željka Obradovića na drugom mestu sa skorom 9:4. Prvi je Huventud, koji je slavio na nezgodnom gostovanju Turk Telekomu i naneo im prvi poraz u Turskoj ove sezone u Evrokupu.

Crno-belima taj rezultat nije odgovarao, jer svakako žele prvo u grupi, pošto ono mesto donosi i mnoge prednosti. Naime, u nokaut fazi Evrokupa se igra samo jedan meč i tako će biti sve do finala. Ukoliko bi Partizan uspeo da preotme prvo mesto od Huventuda, mogao bi teoretski da ima prednost domaćeg terena sve do finala.

A kada vidite atmosferu koju Grobari prave u Pioniru, onda shvatite i kolika je to prednost.

Međutim, Partizan već sada ima dva poraza više od Huventuda, kao i lošiji međusobni skor, pa je potrebno da Huventud u preostalih pet utakmica doživi najmanje tri poraza, pod uslovom da Partizan slavi u svim ovim mečevima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Kada se vidi da je Huventud do sada poražen samo na dva meča iz 13 utakmica, ovo zaista deluje kao naučna fantastika u ovom trenutku. Teorija svakako postoji i dok je tako, crno-beli će sigurno vrebati šansu da preotmu prvo mesto.

Huventud svakako u preostalih pet utakmica ima tri nezgodna gostovanja, gde nije lako ostvariti pobede. Najpre Andori devetog marta, potom Metropolitanu 23. marta i na kraju Lokomotivi Kubanj u poslednjem kolu 6. aprila. Sa druge strane, imaju i dva relativno laka meča na svom terenu protiv Lietkabelisa i Slaska, gde su veliki favoriti.

Već posle Huventudovog gostovanja Andori mogli bismo i defininitivno da pravimo projekciju izgleda grupe A na kraju regularnog dela Evrokupa.

Partizanu će najteži meč biti 30. marta protiv Lokomotive Kubanj, ali na svom terenu. U ostalim mečevima su favoriti i ne bi bilo iznenađenje da do kraja Evrokupa crno-beli ostvare svih pet pobeda.

Uporedo sa praćenjem Huventudovih mečeva, Partizan će pratiti i rasplet u grupi B, sa kojom se ukršta u nokaut fazi. Prema trenutnoj situaciji, to bi bila Cedevita Olimpija, ali blizu su i Ulm i Virtus, koji je neočekivano na skoru od 6:6 u Evrokupu.

Video: Ovako je crno-beli Pionir pozdravio ulazak Tristana Vukčevića u igru: Uzavrela atmosfera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa

    10. februar 2022 | 12:43

    franjo da li si ti pri sebi ? Rumenkoglu i njegovi šabančići ni treći u svojoj smešnoj grupi biti neće.

  • Sale84

    10. februar 2022 | 13:08

    Pricaju o nerealnom prvom mestu a i drugo i vise nego visi!!! Po ovom tekstu ispada kao da su sigurno drugi i samo je pitanje da li ce biti prvi. Imaju pobedu vise od Lokomotive ali i utakmicu vise, pritom za sada Lokomotiva ima boljo medjusobni skor, tako da vrlo lako moze da se desi da padnu i na 3.mesto.

  • Air Mo ✈

    10. februar 2022 | 13:20

    Realno je da Huventud izgubi 3 u narednih 5 utakmica. Andora ih je u domaćem prvenstvu dobila 20 razlike. Lokomotiva je ozbiljna ekipa i tu su im takodje velike šanse za poraz, a Metropolitan ima samo jednu pobedu manje od Lokomotive i Partizana. Slask podiže formu, mada mislim da teško mogu do iznenadjenja, a Lietkabelis ih je dobio u Letoniji, tako da i tu može biti svašta. Ja verujem u prvo mesto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA