≫ 

Ludnica u Pireju, Slukas trojkom u poslednjoj sekundi produžetka "ubio" Efes!

Triler meč u Atini, gostima nije pomogao ni dabl-dabl Vase Micića

  • 0
kostas slukas Foto: twitter/euroleague

Košarkaši Olimpijakosa i Efesa odigrali su jednu od najneiznesvnijih utakmica ove sezone, istinski triler i užitak za gledanje, sa srećnim krajem po Atinjane kojima je pobedu doneo iskusni Kostas Slukas trojkom u poslednjoj sekundi produžetka - 87:85!

Tako je Barcokasov tim došao do izuzetno važne pobede, 13. ove sezone, i gurnuo aktuelnog šampiona "ispod crte" Top 8 faze.

Slukas je bio najefikasniji akter meča u Pireju sa 23 poena, ubacio je četiri trojke od kojih je ova poslednja, 0.7 desetinki pre kraja, naravno bila daleko najvažnija, jer je presudila gostima, a domaće bacila u potpuni delirijum.

Kod gostiju, odličan je i ovog puta bio Vasa Micić sa 13 poena i 12 asistencija, istina podbacio je u šutu za tri poena (1/7) pa je i to jedan od razloga što su gosti na kraju pognutih glava napustili dvoranu "Mira i prijateljstva". Srpski košarkaš je bio i tragičar u porazu jer u napadu pre Slukasove trojke nije uspeo da poentira nakon prodora, posle čega je stigla surova kazna.

Plajs je bio najefikasniji kod Efesa sa 14 poena, Boba je dodao 13, Moerman i Larkin po 11...

U taboru pobednika, osim Slukasa, standardno najbolji bili su Vezenkov, ovog puta sa 16 poena, i Dorsi sa 19. Dvocifen je bio i Fal sa 10 poena.

Veliku pobedu, i pomalo iznenađujuću, izborio je Žalgiris na gostovanju Monaku, i to poenima Lukasa Lekavičijusa 17 sekundi pre kraja, za 83:82, što je bio i konačan rezultat ove zaista sjajne utakmice.

Ekipa Saše Obradovića vodila je gotovo čitav meč, Džejms (18), Bejkon (18), Motiejunas (12), su diktirali napadački ritam domaćih, ali su i gosti večeras imali jake adute u Gifaju (15), Milaknisu (14) i Lovernju (13), koji su održali Litvance u igri do samog kraja.

Evroliga, 26. kolo

Alba - Zenit 76:67

Monako - Žalgiris 82:83

Olimpijakos - Anadolu Efes 87:85

Makabi - CSKA 84:75

Armani - Baskonija 89:78

Petak

Uniks - Crvena zvezda 17

Fenerbahče - Bajern (odloženo)

Asvel - Panatinaikos 20

Real Madrid - Barselona (20.45)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Delije zviždale Obradoviću: Trener Monaka neprijatno dočekan u Pioniru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA