≫ 

Srpkinje se silno namučile sa Korejkama, ali odškrinule vrata Svetskog prvenstva!

Ovo smo od njih i očekivali - pobeda!

  • 4
košarkašice srbije Foto: MN Press

Košarkašice Srbije uspešno su startovale u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo pošto su savladale Južnu Koreju sa 65:62, posle velike borbe i silne muke u hali "Ranko Žeravica".

Ova pobeda gotovo da znači i plasman ekipe Marine Maljković na Svetsko prvenstvo u Australiji ove godine, pošto su baš Australijanke još jedan rival iz grupe, ali kao domaćini automatski učestvuju na šampionatu, ali i Brazilke - sa kojima se naša selekcija sastaje u nedelju od 21 sat. Prehodno, dan ranije, na[e devojke igraé sa Australijankama.

Dve prvoplasirane selekcije, uz Australiju, obezbediće prolaz na završni turnir.

Naša Amerikanka Ivon Anderson i Jovana Nogić bile su najefikasnije sa po 13 poena, Dragana Stanković je dodala 10 i možda je i najzaslužnija za srećan kraj po naše pošto je pogodila kada to niko nije umeo, niti smeo - za preokret 63:62 na 38 sekundi pre kraja.

Odmah u narednom napadu Korejanki koje su jurnule ka vođstvu, Stankovićeva je odigrala i ključnu defanzivnu rolu blokiravši rivalku na polaganju i bio je to momenat kada su naše devojke konačno mogle da odahnu.

Konačan rezultat postavila je Ivon Anderson sa dva iskorišćenja slobodna bacanja.

srpske košarkašice Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA