≫ 

Zvezdina velika pobeda u Kazanju, Kalinić i Volters komandovali crveno-belom četom!

Sjajan meč Beograđana, živi nada za plasman u Top 8

  • 93
Uniks - Zvezda Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su veliku pobedu na teškom gostovanju u Kazanju protiv Uniksa, savladali favorizovanog domaćina 84:77 i prekinula mini niz poraza u Evroligi.

Junaci meča, najefikasniji akteri Kalinić sa 20 i Volters sa 19 poena, definitivno najzaslužnijih za furiozan nalet gostiju na prelazu iz treće na četvrtu četvrtinu, mada je nemerljiv bio doprinos i ostatka ekipe, gotovo svakog igrača ponaosob koji se danas našao na parketu.

"Dvocifreni" u Zvezdinom timu bili su još Mitrović i Holins, dok je Vajt dodao 8 poena...

Zvezdi je ovo bila četvrta ovosezonska gostujuća pobeda, deveta ukupno, dok je Uniks pretrpeo 11. poraz, ali je i dalje u Top 8 grupi timova. Crveno-beli su, i to treba naglasiti, tri gostujuće pobede ostvarili nad ekipama iz gornjeg "doma". Pobeđeni su, osim Uniksa, Olimpijakos i Zenit, i još na samom startu sezone Makabi koji u međuvremenu došao na pobedu od ulaska među osam najboljih.

Kako je počeo duel u Kazanju - tako se i završio.

Zvezda je ušla u meč serijom 9:0, naravno da tada niko nije ni posmislio da će do kraja gosti samo uvećavati prednost, to se nije ni desilo, jer su se Perasovićevi legionari mic po mic vratili u egal borbu, ali je utisak u svakom momentu meča bio da Zvezda ima snage i kvaliteta da danas iznenadi na mestu gde su padali i najjači evroligaši.

Podsetimo, Zvezda je od istog ovog Uniksa, ne tako davno u "Pioniru", deklasirana sa velikih 20 poena razlike. Sad je lovac bio plen.

Ovog puta, crveno-beli su znali da odgovore na sve što im se našlo kao prepreka na putu ka zaista velikoj pobedi. Uniks je, rekosmo, sredinom druge deonice anulirao vođstvo Beograđana, vratio meč u potpuni egal sa dve vezane trojke za kraj prvog poluvremena (43:43), da bi u nastavku, posebno u trećoj deonici, gotovo gurnuo goste u ambis.

Kalinić i Volters su dobar deo treće deonice sami održavali Zvezdu da se ne udavi i ne potone, Uniks je imao rezultatsku kontrolu u tom periodu meča, pobegao i za ovakav meč velikih devet razlike pred finiš treće deonice. Situacija nimalo nije delovala obećavajuće po srpski tim.

A onda - bum, serija Zvezde 11:0!

Bio je to trenutak koji je vratio igračima Zvezde samopouzdanje, udahnuo život. Uniks je uspeo da se pribere, ali onda je usledio novi rafal posle koga Hezonji i američko-ruskoj družini nije bilo povratka: tri vezane trojke ubacili su gosti preko Kalinića, Holinsa i Voltersa, za totalni preokret i nokdaun ruskog tima - 71:78.

Mirno, bez trzavica, iskusno, crveno-beli su priveli meč kraju, nisu se kockali i dopustili neprijatnost kao u mečevima sa Efesom, Asvelom, Zenitom i Monakom, ovog puta im pobeda nije izmakla.

UNIKS - CVENA ZVEZDA 77:84 (11:22, 32:21, 22:20, 12:21)

UNIKS: Spisu 17 (5/6 za tri), Braun 13, Kenan, Brentli 2, Zajcev 7, Hezonja 18, Klimenko, Uzinski, Džekiri 7, Mejo 6, Voroncevič 5, Komlov.

CRVENA ZVEZDA: Lazarević 2, Volters 19, 4sk, 2as, Davidovac 3, Mitrović 10, Lazić, Kalinić 20, 6as, Dobrić 5, Holins 10, Marković 5, 6as, Vajt 8, 6 sk, Kuzmić 2.

Evroliga, 26. kolo

Četvrtak

Alba - Zenit 76:67

Monako - Žalgiris 82:83

Olimpijakos - Anadolu Efes 87:85 posle produžetka

Makabi Tel Aviv - CSKA 84:75

Olimpija Milano - Baskonija 89:78

Petak

Uniks Kazanj - Crvena zvezda 77:84

Asvel - Panatinaikos 20

Real Madrid - Barselona 20.45

Odloženo

Fenerbahče - Bajern Minhen

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bravo

    11. februar 2022 | 18:49

    Kalina opet onaj stari, Wolters podigao formu, Holins doktorski odigrao bez greske. Bravo momci, taman smo podigli formu posle korone pred kup

  • enky

    11. februar 2022 | 18:51

    BRAVO ZVEZDO 🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪🔴⚪

  • xd

    11. februar 2022 | 18:52

    Mi bolje igramo u gostima nego u pioniru ove sezone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA