"Energijom na energiju FMP-a, Mur im čitao odbranu": Obradović hvali sve aktere meča

Željko Obradović otkrio razloge odsustva dvojcie važnih igrača u meču sa Železnikom

  • 10
KK FMP Meridian - KK Partizan Foto: FMP Meridian

Partizan je u bukvalom smislu reči pregrmeo gostovanje u Železniku, tek u poslednjem minutu je slomio otpor "Pantera" i upisao pobedu koja mu donosi mir pred nastavak sezone i ono što sledi - Kup Srbije u Nišu.

Apsolutni junak meča Dalas Mur čija je hladnokrvnost u prelomnim momentima donela prevagu, što nije propustio da pomene Željko Obradović posle meča, u obraćanju medijima.

- Igrali smo protiv izuzetno mlade ekipe koja je pokazala dosta toga večeras i želim da im čestitam na načinu na koji su igrali, a igrali su izvanrednu utakmicu - "sipao" je pohvale Žoc na račun ekipe mladog trenera Stefanovića.

Obradović je zadovoljan načinom na koji su njegovi igrači odgovorili na energiju rivala, ali samo u drugom poluvremenu.

- Naravno, kad igrate protiv mladog tima koji je pun želje i energije, morate da budete na najmanje tom nivou ako želite da odigrate dobru utakmicu. Mi ga nismo počeli na taj način i onda smo sami sebe uveli u problem da je ekipa Železnika igra veoma dobro u većem delu utakmice. Onda neizvesna završnica... Okrenulo se na našu stranu, pre svega mislim da smo imali strpljenje u odnosu na odbranu koju je Železnik pokušavao da igra celu utakmicu. Prepoznavali smo mnogo bolje u trećoj četvrtini nego ranije njihovu odbranu, protok lopte je bio bolji... Na kraju krajeva jedan igrač kao što je Dalas Mur je pročitao odbranu i postigao neke veoma važne poene. Posle toga, kad ubaciš entuzijazam ekipi, i ono kako se ponašaju na terenu je potpuno drugačije, to je sve prevashodno donelo bolju odbranu i na kraju smo pobedili zbot toga. Čestitke igračima jer su pronašli način da se vratimo i da pobedimo.

Obradović je potom pričao o zdravstvenom stanju dvojice igrača koji su odsustvovali protiv Železnika, Smailagića i Avramovića.

- Smailagić nije igrao zbog povrede kolena, procena je da ove nedelje ide na terapije i da vidimo da li će biti spreman za treninge sledeće nedelje kad krećemo da se spremamo za Kup. Avramović, osećao se loše jutros, došao je sa određennim problemima i prema savetu doktora pušten je da ide kući.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    12. februar 2022 | 22:20

    I sada ti meni kaži ,ko je bolji trener ?Ti sa igračima od nekoliko miliona evra ili ovaj dečko što trebira FMP tim od par hiljada evra.Ovi klinci su vam očitalu lekciju kako se igra košarka moj najbolji treneru .

  • SrbskiBek

    12. februar 2022 | 23:47

    Sram te bre bilo !!!!! Sudije su ti poklonile pobedu protiv 2.tima fmp/a O kakvom "citanju" ti pricas !??? Ovako sramno sudjenje odavno nisam gledao !! Sramotis i klub i sebe.. Trosis svoj ogroman kredit iz itakmice u utakmicu..

  • Jotka

    12. februar 2022 | 23:29

    MUR odlučio PRAVI PLEJ DA JE igrao AVRAMOVIC izgubili BI nije ON igrač za PARTIZAN ALENA CEKAMO da bude kao NA POČETKU sezone KVALITET posjeduje i to reprezentativni

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA