≫ 

Bravo, lavice: Srpske košarkašice posle drame izborile plasman na Svetsko prvenstvo!

Serija 13:0 u finišu meča presudila

  • 13
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Australiju rezultatom 78:71 (24:20, 14:20, 15:16, 25:15) u drugoj utakmici kvalifikacionog turnira u Beogradu, zabeležila drugu pobedu, i ostvarila cilj - plasman na Svetsko prvenstvo u Australiji, u Sidneju ove godine (22. septembar - 01. oktobar).

Srpkinjama ostaje meč sa Brazilom, ali on neće imati nikakav takmičarski smisao, jer su naše devojke sa dve pobede (Koreja i Australije) već izborile prolaz na svetsku smotru. Podsetimo, sa ovog kvalifikacionog turnira na Mundobasket idu dve prvoplasirane selekcije plus Australija, koja je kao domaćin automatski učesnik.

Marinine lavice odigrale su fantastično onda kada je to bilo najvažnije, serijom 13:0 pred finiš meča preokrenule i došle do dragocene, velike pobede, za prolaz na još jedno veliko takmičenje.

Maestralnu partiju odigrala je Ivon Anderson, najvažniji adut Marine Maljković večeras, koja je fantastičnu rolu garnirala sa 30 poena.

Ali nije samo Ivon blistala, sve devojke, lavice, zaslužuju dubok naklon zbog činjenice da su se izdigle u momentima kada su rivalke imale rezulatsku kontrolu i uporno čuvale prednost. Rekosmo, veliki nalet sredinom poslednje deonice bio je preloman.

Vođstvo Australijanki kao gumicom je obrisano očas posla nakon trojke Saše Čađo, pa "trojke" Nogić sa penala (faulirana u šutu za tri) i na kraju te serije poenima za dva neverovatne Ivon Anderson - u poslednjoj sekundi napada!

Srbija je tim naletom preokrenula, preuzela vođstvo i do kraja ga održala uprkos činjenici da su se Australijanke jednom opasno približile na samo dva poena deficita, međutim i tada smo imali pravi odgovor. Krajišnik je na sebe preuzela breme odgovornosti, "zidala" u reketu i poenima iz horoga odbila rivalke i usmerila meč u jednom pravcu, ka pobedi, ka Sidneju i Svetskom prvenstvu.

Australijo, Srpkinje ti stižu!

Srbija - Australija 78:71 (24:20, 14:20, 15:16, 25:15)

SRBIJA: Raca 2, Čađo 9, Mandić 2, Crvendakić 12, Anderson 30, Stanković, Nogić 6, Topuzović, Škorić 4, Krajišnik 11, Katanić, Đorđević 2

AUSTRALIJA: Vajtkomb 18, Hil, Talbot 6, Alen 15, Madgen 6, Luis Roki 2, En Volas, Smit, Blikavs 4, Garbin 7, Tolo 8, Džordž 5

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drug

    12. februar 2022 | 22:56

    Bravooo! Srce na teren❤️🇷🇸

  • Super Brundo

    12. februar 2022 | 22:55

    Za Novaka.I hvala RTS-u na prenosu.

  • Ali

    13. februar 2022 | 10:33

    Mali odziv publike, toliki Bgd, a deca iz unutrašnjosti pune tribine. Danas je šansa da hala napuni i podrže devojke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA