≫ 

Ukrajinski klub evakuisao kompletan igrački kadar u drugu zemlju, zbog moguće invazije Rusije

KK Prometej je poslao svoje košarkaše i košarkašice sigurno, ako se zapuca

  • 1
Ukrajina, Kijev, protesti Foto: Tanjug/AP

Košarkaški klub Prometej iz Ukrajine, iz mesta Kamjanske, saopštio je da je poslao svoje muški tim u Češku, a ženski u Bugarsku, zbog bojazni od izbijanja ukrajinsko-ruskog rata koji je na pomolu. Predsednik kluba Volodimir Dubinski rekao je da će ekipe biti na sigurnom na pomenutim lokacijama dve nedelje, odnosno sve dotle dok se ne proceni da je bezbednosna situacija u zemlji takva da se mogu vratiti.

Dubinski je na svom Fejsbuku napisao da će svi igrači ostati u timu, uključujući i strane igrače.

- Izrazili su punu podršku klubu i želju da nastave karijeru u Prometeju. Niko ne planira da raskine ugovor i svi žele da igraju i pobede u predstojećim utakmicama FIBA Lige šampiona i prođu u četvrtfinale najprestižnijeg turnira u Evropi - kaže Dubinski.

Ovo privremeno preseljenje će se desiti odmah nakon utakmice ukrajinske lige protiv Čerkasi Majmuna u nedelju.

Kada je u pitanju košarkaška Liga šampiona, sledeći meč Prometeja je zakazan za 3. mart, a tim će ugostiti rumunski Kluž Napoku u revanšu osmine finala.

- Rekao sam ovo igračima i svima: ne treba da paničimo u ovom trenutku i moramo da budemo što bliže. Ja i svi članovi moje porodice, uključujući decu i roditelje, ne idemo nigde i ne bežimo jer sam siguran da će sve biti u redu i da će sve biti u redu u Ukrajini.

Inače, Bela kuća je izdala upozorenje svim građanima SAD da odmah napuste Ukrajinu.

- Rusi su u poziciji da započnu invaziju svakog dana. Ne kažemo da je odluku doneo predsednik Putin. Ono što mi kažemo je da imamo dovoljan nivo zabrinutosti - rekao je američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA