Spleš braća su ponovo tu: Profesor Bjelica uživao uz svoje saigrače, Dončić izgubio i pored ubačenih 45 poena

Pokuševski je imao korektan učinak u porazu od Čikaga, gde je dominirao Nikola Vučević

  • 1
Klej Tompson Foto: Tanjug / AP

Vrlo, vrlo zanimljivo NBA veče je iza nas. Gotovo svaka utakmica rešena je tek u samoj završnici, baš kao što je to bio slučaj u okršaju Denver Nagetsa i Toronto Raptorsa gde je junak bio Nikola Jokić. Pored njega igralo je još nekoliko igrača iz naše zemlje i regiona, koji su imali zapažene učinke.

Krenimo iz San Franciska gde smo videli veliku dramu na okršaju između Golden Stejt Voriorsa i Los Anđeles Lejkersa! Pobedu su slavili sjajni Ratnici uz pomoć "Spleš braće" - Karija i Tompsona, koji su ponovo pokazali šta se dešava kada su zajedno na terenu. Kombinovano su pred očima našeg Nemanje Bjelice ubacili 57 poena od ukupno 117 koliko su večeras dali Voriorsi - 117:115.

Nije tako pomogla ni nova velika partija Lebrona Džejmsa. Jednostavno, Lejkersi se i pored toliko zvezdi u timu - raspadaju. Kralj je stigao do dabl-dabla od 26 poena uz 15 skokova i osam asistencija, ali sem Rasela Vestbruka koji je bio "solidan" niko nije mogao ni da mu primiriše. A kao što smo pomenuli, Klej je za Ratnike postigao 33 poena, a Kari je na to dodao 24 poena.

Naš Bjelica je na terenu proveo nešto više od 11 minuta i imao je učinak 1-2-3, odnosno jedan poen uz dva skoka i tri asistencije. Nije ovo bilo dobro veče za Profesora, koji je šutirao 1/4 sa linije penala, dok iz igre nije ni uputio nijedan šut.

Čovek koji može još više da se uhvati za glavu posle noćašnjih susreta je Luka Dončić. Prosto je neverovatno da je Dalas i pored njegove magične partije doživeo poraz na domaćem terenu od Los Anđeles Klipersa, ali ponovo se dokazalo da odličnom Slovencu treba dodatna ispomoć - 97:99.

Verovali ili ne, Dončić je imao čak 33 šuta iz igre (?!) od čega je pogodio 15 za ukupan skor od 45 poena uz 15 skokova i osam asistencija za 40 minuta na parketu. Sa linije penala šutirao je 9/13, međutim osim Džejlena Bransona koji je dodao 22 poena i Redžija Buloka koji je postigao 17 poena, niko više nije bio ni dvocifren. Na drugoj strani blistao je Redži Džekson sa 21 poenom uz devet uhvaćenih lopti.

Na terenu je bio i naš Aleksej Pokuševski koji je imao zadovoljavajući učinak. Njegova Oklahoma je očekivano poražena od Čikaga na gostovanju, ali je za razliku od nekih prethodnih duela ipak uspela da pruži kakav-takav otpor i bila je u igri do samog kraja - 106:101.

Srpski košarkaš ubacio je sedam poena uz četiri skoka, u njegovom timu iznenađujuća je bila tripl-dabl partija Džoša Gidija (11 poena, 12 skokova, 10 asistencija), ali sve to je zasenila moćna partija Demara Derozana sa 38 poena i Nikole Vučevića koji imao fantastičan dabl-dabl od 31 poena i 15 uhvaćenih lopti.

NBA REZULTATI

Šarlot - Memfis 118:125

Nju Orleans - San Antonio 114:124

Vašington - Sakramento 110:123

Filadelfija - Klivlend 103:93

Toronto - Denver 109:110

Čikago - Oklahoma 106:101

Majami - Bruklin 115:111

Dalas - Los Anđeles Klipers 97:99

Golden Stejt - Los Anđeles Lejkers 117:115

Finiks - Orlando 132:105

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Trener Denvera poručio da je Nikola definicija umora: Jokić na korak od kvadripl-dabla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radamel

    13. februar 2022 | 14:01

    Profesor Bjelica belezi zapazene rezultate,Jokic jos nije profesor a ima kao centar vise asistencija po utakmici nego Bogdanovic i Bjelica zajedno poena u proseku...Ne vidim poentu hvaliti pomenutu dvojicu,ruku na srce daleko su ispod proseka.Izgleda da imaju dobre menadzere drugacije to ne mogu da shvatim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA