≫ 

Bogdanov rekord sezone, Srbin zatrpao koš Seltiksa usred Bostona, Hoksi pali!

Dva dana posle rekorda sezone Bogdan je upisao novi rekord sezone, 26 poena

  • 3
bogdan bogdanović Foto: Tanjug/Ap

Košarkaši Atlante Hoks poraženi su od Bostona u Masačusetsu rezultatom 105:95 uz sjajnu rolu Bogdana Bogdanovića koji je Seltiksima isporučio 26 poena.

Kod Hoksa, osim Bogdana, istakao se i Trej Jang sa 30 poena, ali je ipak centralna figura meča, bez dileme, bio Bostonov lider Džejson Tejtum sa 38 poena. Atlanti je ovo bio 30. poraz, 26 pobeda imaju na svom kontu igrači iz Džordžije i ispred sebe vrlo neizvestan put ka plej of zoni.

Trenutno su deseti na tabeli istočne konferencije.

Boston  Atlanta Foto: Tanjug/AP

Podsetimo da je Bogdan u noći između petka i subote, protiv San Antonija, upisao rekordnih do tog meča 23 poena, a već večeras je otišao tri poena dalje, i bolje, međutim nisu gosti uspeli da materijalizuju ni Bogdanovu inspiraciju, ni zaista dobro i kvalitetno poluvreme.

Nastavak, posebno treća deonica, donela je vrlo loše defanzivno izdanje gostiju i napadački uragan Seltiksa koji su u tom periodu meča ubacili 42 poena! Od momenta kada su preuzeli vođstvo Seltiksi ga nisu ispuštali, Bogdanović i Jang su do kraja "najjače" gurali Atlantu, ali i promašivali sa distance, pa je prednost ostala na strani slavnog kluba.

Bogdan je šutirao za tri 3/10, iz igre 9/20, a Jang 4/12 za tri, a zbirno 9/26. Pored njih samo je još Hanter bio "dvocifren" sa 10 poena.

Veoma motivisan je bio srpski košarkaš protiv Bostona, videlo se to i u momentu kada je, nakon ubačene trojke, pogledom tražio nekog na tribinama i gestom ruke na uvetu mu poslao jasnu poruku.

Hoksi su prvi deo meča dobili rezultatom 55:45, bio je to dobar temelj za nastavak borbe, ali su sve prosuli u toj najlošijoj trećoj deonici, kada je napad Bostona prosto razneo svaku defanzivnu postavku rivala. Tejtum je gospodario svakim metrom terena, Braun je dodao 17 poena, Smart 13, a Vajt sa klupe doprineo sa 14 poena.

Seltiksi pišu 33. pobedu ove sezone, trenutno su sedmi, ali je poredak na Istoku takav da bi Boston i manji niz pobeda lansirao blizu samog vrha tabele.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Uskoro opširnije...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • UŠATI i stoka

    13. februar 2022 | 23:25

    Sa'će ga Danilović&partneri u Nišu proglase za najkošarkaša Srbije. Ničega se oni ne stide.

  • Kk..🏀🏀🏀

    14. februar 2022 | 07:38

    Zbog čega da se stide vrhunski igrači problem je što ti nemas takvog igrače u tvom klubu vec legenda ti je presednik kluba pa pljuješ legende Srpske košarke..😡

  • Srba

    14. februar 2022 | 00:47

    Zalutao u NBA ili neka jaka veza…

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA