≫ 

Pešić želi strance u reprezentaciji: "Nisam lud da ih ne zovem, naši potencijali su se smanjili"

Veoma, veoma zanimljiva izjava našeg selektora na jedno od "gorućih" pitanja

  • 15
Svetislav Pešić Foto: MN Press

Selektor košarkaške reperzentacije Srbije Svetislav Pešić objavio je spisak od 24 imena koji će pretendovati da se nađu u timu reprezentacije za predstojeće utakmice u kvalifikacija. Takođe, Pešić je takođe izjavio za Tanjug i da "nije lud da ne računa na strance", te da su i oni potrebni za vrhunske rezultate.

Stranac u reprezentaciji je tabu tema kada je pitanju Srbija. Strah od toga kako će reagovati navijači, a takođe i strah da li postoji neki stranac koji bi mogao da kvalitetom parira srpskim igračima... Sve utiče da nacionalni tim Orlova ostane "netaknut" u tom smislu.

Ipak, Pešić ima drugačije razmišljanje i to je jasno i istakao u svojoj izjavi.

- Poslednjih nekoliko godina, 10 ili 11 Amerikanaca dobilo je srpske pasoše. Neki nisu uopšte u Srbiji, neki su vrlo važni igrači ili u Partizanu ili u Crvenoj zvezdi ili su bili. Pa nisam lud da ne računam, ja moram da računam ne sve. Naši potencijali su se smanjili. Mi imamo talenata, ali ne kao što je to nekada bilo u bivšoj Jugoslaviji, ali popularnost se povećala. Zanimljivo, potencijali nam se smanjuju, a popularnost košarke se povečava iz dana u dan. Ta popularnost košarke traži isto vrhunske rezultate. Moramo da okrenemo svim potencijalima koje imamo, a računaćemo i na igrače koji su u međuvremenu dobili srpske pasoše. Da ne igraju samo za Zvezdu ili Partizan već da se eventulano izbore da igraju i za reprezentaciju Srbije - istakao je Pešić.

Svetislav Pešić Konferencija za novinare Košarkaški savez Srbije Foto: ATA Images

Prošlo je tačno 20 godina otkako je nacionalni tim osvojio neku zlatnu medalju, bilo je to 2002. godine na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu, gde je upravo Pešić bio selektor. Ovaj selektor takođe smatra i da je potrebno da on, kao i tim imaju ciljeve i snove i za buduće rezultate.

- Ako nemaš snove, šta onda? Onda nemaš ništa. Ako nemaš ciljeve, onda nemaš praktično ništa. Naši snovi i ciljevi su u sportu pokretačka snaga. Tako da to je uvek u glavi. U mojoj svakodnevno. U glavamo igrača u ovom trenutku ne, ali staviće im trener to u glavu na vreme - istakao je selektor.

Između ostalih, potkralo se i pitanje o mogućem nastupu igrača iz NBA lige. Pešić je i tu bio optimističan rekavši da je on u kontaktu i s Jokićem, Bjelicom, Pokuševskim, te da će ubrzo početi i da ih "trenira posetama".

Video: Dejane, kad ćeš početi da igraš? Bodiroga se setio Pešićevih reči iz svlačionice u Indijanapolisu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realno

    15. februar 2022 | 17:16

    Bruka! Gospodin kapiten, Teodosic je lepo objasnio pre par godina a slozio se sa njim Bogdan, stranac u reprezentaciju, - onda nemojte da racunate na nas! A moje misljenje je, moze stranac poput nekad- Pekovic, Mirotic, Maric! A sada, Vukcevic, Nakic ili neko takvog slucaja! Panter, Zek ili neko takav, NIKAD!

  • !!!

    15. februar 2022 | 17:42

    au koliko sam razocaran ovim...za REPREZENTACIJU trebaju igrati iskljucivo NASI igraci, makar ne uzeli nijedan trofej, kakvi god bili, oni predstavljaju nasu zemlju i nasu skolu kosarke!

  • Pele

    15. februar 2022 | 17:41

    Danas u svakoj reprezentaciji ima po nekoliko stranaca. Bilo košarka, fudbal, rukomet...Totalno izgubilo smisao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA