≫ 

Dule Vujošević otkrio svoju idealnu petorku: Tim od košarkaških "zveri" koji bi pobedio svakog

Dovoljno je videti spisak idealne petorke i shvatiti kakve je veličine tokom karijere trenirao Vujošević

  • 19
Duško Vujošević Foto: MN Press

Legendarni srpski trener i ikona Partizana, Duško Vujošević, dao je intervju za Jugpres, u kojem je se dotakao aktuelnosti u srpskoj košarci, reprezentaciji, povratku Željka Obradovića u Partizan, igri večitog rivala, kao i poređenju njegovog Partizana sa sadašnjom Zvezdom.

Takođe, Vujošević je odgovorio i na jedno "nezahvalno" pitanje, a to je da napravi idealnu petorku od igrača koje je trenirao tokom karijere koju je započeo još pre 36 godina, kada je on imao samo 27, postao trener prvog tima Partizana.

Vujošević je trenirao mnoge legende srpske košarke, za mnoge je upravo on i među najzaslužnijima što je izbrusio njihov talenat. Kroz njegove "ruke" prošla je i Partizanova zlatna generacija sa Aleksandrom Đorđevićem i Predragom Danilovićem na čelu. Upravo njih je Vujošević uvrstio u petorku, a dodao im je još dva člana čuvene generacije naše reprezentacije iz devedesetih - Žarka Paspalja i Vlada Divca.

Jedini "uljez" koji je uvršen u idealnu petorku je Nikola Peković, koji dolazi iz nešto kasnije generacije, za koga je upravo Vujošević najzaslužniji što je napravio takvu karijeru, jer je radio sa njim naporno u njegovim najranijim

- Prvo, mislim da nije korektno porediti košarkaše iz različitih epoha, jer su okolnosti bile drugačije. Ono što mogu da kažem da od igrača koje sam imao na raspolaganju prvu petorku bi činili Đorđević, Danilović, Paspalj, Divac i Peković.

Video: Nikola Peković o odnosu sa Duškom Vujoševićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • darko s

    16. februar 2022 | 16:50

    TRENER , UČITELJ , INTELEKTUALAC , PSIHOLOG ! MORE KOŠARKAŠKIH KARIJERA SI NAPRAVIO ! DA SI ŽIV I ZDRAV 100 GODINA !!!

  • Nikola

    16. februar 2022 | 18:47

    Baš niko iz perioda davljenja, šamaranja i štipanja?

  • Teo kralj

    16. februar 2022 | 16:36

    Sa tim igračima i ja mogu da budem trener ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA