≫ 

Mega podesila nišanske sprave: Ružičasti tim dobio Zlatibor sa +27 i zakazao polufinale sa Zvezdom

Košarkaši Mege uspeli su da se plasiraju u narednu fazu Kupa Radivoja Koraća

  • 0
KK Mega - KK Zlatibor, Kup Radivoja Koraća Foto: MN Press

Prvo polufinale Kupa Radivoja Koraća u Nišu činiće dve ekipe iz ABA lige. Sastav Mege uspeo je da posle dosta bolje igre u drugoj četvrtini prelomi utakmicu u svoju korist protiv ekipe Zlatibora iz Čajetine, a da potom tu razliku sačuva i dodatno uveća do poslednjeg zvuka sirene - 84:57.

Iako je prva četvrtina možda nagovestila da bismo mogli da vidimo iznenađenje u okviru drugog četvrtfinalnog para Kupa Radivoja Koraća, do njega na kraju ipak nije došlo. Sastav Mege skupio je svoje redove, počeo je da pogađa neke otvorene šuteve sa distance i da tako ipak napravi razliku u odnosu na lidera Košarkaške lige Srbije na polusezoni.

Ne može se reći da je bilo koja od ekipa briljirala u uvodnih 20 minuta. Naprotiv, videli smo zaista veliki broj izgubljenih lopti na obe strane, ali je nekako delovalo da je upravo šut sa distance bio "preloman", pošto je Mega uspela da ubaci osam naspram samo tri koliko je pogodio Zlatibor u prvom poluvremenu.

Kada se doda i to da je Mega kasnije uspela da zatvori reket i da "izbaci" igrače Zlatibora na perimetar, jasno je zbog čega je ružičasti tim izborio pravo da se u subotu sa Crvenom zvezdom nadmeće za mesto u finalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

KK Mega - KK Zlatibor Foto: MN Press

Krenuo je Zlatibor zaista silno, posle nekoliko vezanih napada "naterao" je Vladu Jovanovića traži minut odmora (5:12), ali je Mega uspela da brzo stvari postavi na svoje mesto. Razigrali su se u tim momentima Nikola Jović i Matej Rudan, pa je tim iz Čajetine posle uvodnih deset minuta imao samo poen prednosti.

Međutim, veliki pad desio se u drugoj četvrtini. Ekipa Strajina Nedovića uspela je da ubaci svega devet poena, dok su na drugoj strani počele da upadaju trojke mlade Megine "mašinerije", koja je namestila svoju ruku. Očas posla, na semaforu je već stajala dvocifrena razlika, koja je tu bila i na velikom odmoru.

U nastavku susreta, u trećoj deonici, Zlatibor je koliko-toliko uspeo da konsoliduje svoje redove i da ne dozvoli Megi da se dalje odlepi. Uglavnom se ta razlika kretala između deset i 15 poena, tako da je član Košarkaške lige Srbije i ABA 2 lige pokazivao da poseduje kvalitet za igranje na velikoj sceni.

Međutim, do kraja susreta, Mega je lako uspela da stečenu prednost i uveća i da se plasira u polufinale Kupa Radivoja Koraća. Meč sa Crvenom zvezdom na programu je u subotu od 17.00 časova.

Statistika utakmice

Mega - Zlatibor 84:57 (19:20, 22:9, 21:18, 22:10)

Dvorana: Čair, Niš

Gledalaca: 500

Sudije: Uroš Obrknežević, Ivan Stefanović, Stefan Ćalić

Mega: Ružencev 8, Jović 10, Smit 6, Matković 8, Simanić 15, Vujić 3, Rudan 9, Uskoković, Kočović 11, Cerovina 6, Đurišić 5, Mušikić 3

Zlatibor: Kutlešić 17, Grubelič 2, Đuran 10, Tadić 5, Nikolić 8, Protić 9, Čabrilo, Adžić 3, Jovanović 3, Joksimović

Video: Marković posle uspešno odrađenog posla: Prvi korak smo završili, ali slede još dva

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA