≫ 

Evo ko čeka crno-bele večeras u Čairu: Dečko Teodore Džehverović, bivši igrači Zvezde i Partizana, studenti...

Borac iz Zemuna biće prvi rival sastava Željka Obradovića na Kupu Radivoja Koraća u Nišu

  • 9
Nino Čelebić, KK Borac Zemun, Teodora Džehverović Foto: KSS / ATA images

Prosečan pratilac košarke verovatno se iznenadio kada je pogledao spisak učesnika ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Pored imena klubova iz ABA lige, kao i Zlatibora i Radničkog iz Kragujevca, koji su koliko-toliko poznati široj javnosti, pojavilo se i jedno neobično ime - Borac iz Zemuna.

Ovaj tim stigao je do mesta u dvorani "Čair" kao pobednik drugostepenog Kupa Srbije u košarci i to nakon što je u finalu savladao upravo ekipu Radničkog, koja se juče predstavila publici u susretu sa Crvenom zvezdom. Videćemo da li će Zemunci uspeti da ostave bolji utisak od svog "saputnika" iz ovog takmičenja.

Već na prvi pogled, priča o Borcu iz Zemuna odiše nekom vrstom "romantike". Teško da ćete na bilo kojem drugom mestu naći sličan skup igrača, koji i pored svog ogromnog iskustva, pa i mogućnosti da igraju na dosta jačoj sceni, ipak poklanjaju svoje vreme klubu i guraju ga ka većim stepenicama.

Vrlo je moguće da ćemo Borac već sledeće godine gledati u Košarkaškoj ligi Srbije, a do tada ćemo moći da pogledamo njihovo umeće večeras protiv moćne ekipe beogradskog Partizana, projektovane za samu završnicu Evrokupa, ABA lige i domaćeg prvenstva. Logično, Zemuncima će teško biti da pariraju, a pitanje koje verovatno sve zanima jeste - ko će se to naći na terenu u dresu ovog kluba?

Jedna od glavnih zvezdi ekipe jeste Nino Čelebić, nekadašnji košarkaš Osijeka, a donedavno i član brazilskog prvoligaša Paulistana. On je odlučio da prihvati poziv Zemunaca da za njih nastupa do kraja tekuće takmičarske godine, a ono što je takođe interesantno jeste da je on dečko nadaleko poznate pevačice sa ovih prostora, Teodore Džehverović.

Još jedno vrlo poznato ime za sve ljubitelje košarke jeste Stefan Sinovec. Nekadašnji košarkaš Partizana, Mege, Krke, MZT-a iz Skoplja i brojnih drugih klubova odlučio se da u smiraj svoje karijere zaigra u Zemunu. I može se reći da nije izgubio onaj stari šmek, pošto je prosečno najbolji poenter svoje ekipe.

Pored njih dvojice, tu je i iskusni Stefan Balmazović koji je posle vremena provedenog u Srbiji odlučio da produži u inostranstvo, pa je nastupao za poljski Start iz Lublina i Turov iz Žgoržleca. Zatim se vratio u Mađarsku gde je igrao za Falko i SZTE, a u Borac je stigao iz makedonskog Rabotničkog.

Iskusne ruke pokušavaju ove sezone da pomognu "mladićima" iz pogona ovog drugoligaša. I čini se da im to polazi od ruke, jer između ostalog se u rosteru nalaze i Kosta Uskoković, rođeni brat Alekse, koji sada nastupa za Megu, potom Filip Branković koji je nekada i igrao u mlađim kategorijama crveno-belih, te Ognjen Miculović, vrlo talentovani plejmejker.

Zanimljivo je da brojni mlađi igrači paralelno i studiraju i obrazuju se, tako da je teško i zamisliti koliko vremena otpada na sve njhove aktivnosti tokom dana. Za sada, pak, sve ide u pravom smeru i u Zemunu se rađa jedna fantastična priča.

Malo je poznato i da Borac jako ozbiljno prilazi mlađim kategorijama i da poseduje jednu od najboljih košarkaških škola na teritoriji čitavog Beograda i okoline. U Zemunu se nadaju da će ih baš to "pogurati" ka samom vrhu srpskke košarke.

Videćemo da li su spremni za prvi korak ka tom cilju. Protivnik je veliki, zalogaj još veći. Zemun je već stegao pesnice i nada se čudu, jer su ona nekada moguća.

Video: Ivanović : Pristup je bio pravi, štedeli smo energiju za ono što dolazi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    18. februar 2022 | 09:04

    Bitan epitet jednog sportiste, dečko Teodore Dž.

  • Zamisli

    18. februar 2022 | 09:40

    "kosarkas" si, a vise si poznat kao decko neke "pevaljke"? Koja fora, o cemu se radi ovde? 🙄

  • lepi

    18. februar 2022 | 09:58

    koja sramota 🤮

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA