≫ 

Dončić se ponovo "zaigrao" u NBA i ubacio 49 poena, Slovencu malo falilo za tripl-dabl

Posle još jedne neverovatne partije, slobodno se može reći da je Slovenac pored Nikole Jokića najveći favorit za titulu MVP-ja u NBA ligi

  • 5
Dalas Maveriks, Nju Orleans Pelikans Foto: Tanjug / AP

Novo veče u NBA ligi nije proteklo u znaku Srba kao prethodno, ali svakako ljudi sa ovih prostora mogu da budu srećni i zadovoljni, jer je Luka Dončić još jednom pokazao da je pretendent na zvanje najboljeg košarkaša koji je ikad zaigrao ovu igru. Njegov Dalas je slavio protiv Nju Orleansa, a Luka se "zaigrao" i postigao 49 poena, a uz to je dodao i 15 skokova, kao i osam asistencija.

Svake nove večeri, Dončić kao da za "trunčicu" svakoga puta pomeri svoje domete i granice onoga što može da postigne, a tako je bilo i ovoga puta, dok našeg Bobana Marjanovića nije bilo u igri ove večeri.

Sjajni Luka je vodio svoj Dalas i pokazao da Mavsi nisu pogrešili kada su ga odabrali na jednom od najboljih draftova u istoriji NBA lige. Postojao je bojazan kako će se Luka i Dalas snaći sada kad je Dalas trejdovao Porzingisa, međutim, očigledno da se ovaj izostanak i ne primećuje.

Doduše, na drugoj strani je briljirao i Si Džej Mekalum, koji je postigao 38 poena, ali čak ni ovakvo njegovo izdanje nije bilo dovoljno za pobedu njegovih Pelikansa.

Dalas je već u prvoj četvrtini najavio odlično izdanje, postigli su čak 45 poena, čime su napravili ogromne "zalihe" pred nastavak meča, malo su popustili u drugoj deonici, međutim, u trećoj su ponovo napravili pozamašnu prednost i time su sebi dopustili opuštanje u poslednjem delu.

OSTALI REZULTATI

Šarlot - Majami 107:111 (OT)

/ Bridžis 29, Harel 24 - Lauri 25 /

Bruklin - Vašington 103:117

/ Mils 22, Tomas 20 - Hačimura 20 /

Milvoki - Filadelfija 120:123

/ Adetokumbo 32 - Embid 42 /

Los Anđeles Klipers - Hjuston Rokets 142:111

/ Moris 27, Kenard 25 - Grin 21 /

Video: Šou Luke Dončića: Trojka u poslednjoj sekundi sa 8 metara preko ruke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danijel

    18. februar 2022 | 09:25

    Kad su u pitanju igrači sa naših prostora, niko ne piše o broju šuteva. Dončić 35, ostatak tima 47. Uz toliko forsiranja, svaki prosečan šuter bi imao 40-50 poena po utakmici.

  • Q

    18. februar 2022 | 08:51

    Zamislite reprezentaciju u kojoj su Jokić i Dončić. Nebitno ko bi tu još bio. Samo njih dvojica i mi bi bili jači od drim tima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA