≫ 

Nino pred meč s Partizanom: "Biće privilegija igrati protiv Željka, idemo da uživamo pred Grobarima"

Košarkaš Borca iz Zemuna u razgovoru za Telegraf Sport najavio je večerašnji dvoboj sa crno-belima u Kupu Radivoja Koraća

  • 5
Nino Čelebić Foto: Instagram/ninocelebic

Košarkaši Borca iz Zemuna definitivno su jedno od najprijatnijih i najegzotičnijih imena ovogodišnjeg izdanja Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Trenutno drugoligaši, ovi momci su uspeli da izbore pravo da se bore za Žućkovu levicu osvajanjem drugostepenog Kupa Srbije, gde su u finalu savladali kragujevački Radnički.

Sama ekipa pravi je spoj iskustva i mladosti, a rezultati iz dosadašnjeg dela sezone govore da se u Borcu radi odličan posao. Klub grabi ka plasmanu u Košarkašku ligu Srbije, tako da je učešće na Kupu Radivoja Koraća samo "šlag na tortu". Kuglice su htele da ovaj tim igra baš protiv beogradskog Partizana.

Jedan od najboljih igrača ove sezone u ekipi iz Zemuna jeste Nino Čelebić, koji je pomalo neočekivano došao među igrače Borca ove sezone nakon partija u dalekom Brazilu u dresu Paulistana. On je za Telegraf Sport pričao o očekivanjima pred večerašnji okršaj sa crno-belima.

  • Borac iz Zemuna je jedno od najprijatnijih imena ove sezone na Kupu u Nišu? Kako se osećaš pred duel sa Partizanom i kakva su ti očekivanja?

- Ovo je stvarno nesvakidašnji uspeh. Jedva čekamo meč, realni smo naravno, ali idemo da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu.

  • Vrlo ste blizu da se plasirate i u Košarkašku ligu Srbije za narednu sezonu. Tu su uz tebe još igrači poput Sinoveca, Balmazovića, kao i neke nove generacije. Kakva je hemija u timu i koliko znači vaše iskustvo za njih?

- Jesmo, imali smo i zdravstvenih problema, pa smo kiksnuli dve utakmice, ali se nadam da ćemo se vratiti na pobednički put. Hemija je izvanredna, družimo se svi. Razlika u godinama i iskustvu jeste velika, ali trudimo se da sve to ukombinujemo kako treba.

Nino Čelebić Foto: HELGE PRANG / AFP / Profimedia
  • Preko puta vas večeras biće Željko Obradović, najtrofejniji evropski trener. Stavlja li vam to neki dodatni pritisak?

- Biće privilegija stvarno. Pritisak nikakav nemamo, niti ima potrebe. Na kraju dana idemo da uživamo večeras i da doživimo lepu atmosferu od strane Grobara i da se igramo košarke.

  • Ti generalno igraš jako dobro ove sezone. Odakle je uopšte stigla ideja da dođeš u ekipu Borca posle nastupa u Brazilu za Paulistano i nekim dosta jačim ekipama?

- Trudim se da pomognem ovoj ekipi kolimo god mogu. Imamo dosta igrača u razvoju, koji po prvi put igraju seniorsku košarku, treba im pomoć. Moja odluka se desila preko noći. Trebalo je tamo da ostanem, da promenim sredinu, ali nažalost nije bilo ništa od toga i imao sam bukvalno 24 sata da se vratim zbog prelaznog roka. Želeo sam to prvenstveno zbog Kupa i šanse da se igra u Nišu, a onda i zbog ljudi u klubu koje znam godinama unazad.

  • Veliku motivaciju ti sigurno pruža i devojka Teodora koja je bila uz tebe na dosta mečeva, a koja je najavila da će biti i večeras u Čairu. Koliko ti to znači?

- Nažalost neće biti večeras, prati sve, upućena je u sve, zanima je, dosta je uz mene ušla u taj košarkaški svet, tako da će sigurno gledati preko televizije. Podrška smo jedno drugom svaki dan i to je ono što je najbitnije.

Video: Ivanović : Pristup je bio pravi, štedeli smo energiju za ono što dolazi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • No name :)

    18. februar 2022 | 14:14

    Zanimanje decko Teodore Dzehverovic, dok nije poceo da se zabavlja sa njom, nigde u novinama ga nije bilo, sada nam iskace iz frizidera…

  • Baba Mira

    18. februar 2022 | 16:14

    Jel on hramonikaš ?

  • Dragan

    18. februar 2022 | 13:44

    Os ako uspes da ga pobedis.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA