≫ 

Obradović potvrdio: "Lesor i Zagorac se nisu osećali dobro, protiv FMP-a na najvećem mogućem nivou"

Trener Partizana pohvalio je i ekipu Borca iz Zemuna na plasmanu na završni turnir Kupa

  • 5
Košarka Kup Radivoja Koraća Partizan Borac Foto: MN Press

Košarkaši Partizana uspeli su da ostvare laku pobedu u poslednjem četvrtfinalnom duelu na Kupu Radivoja Koraća u Nišu protiv Borca iz Zemuna (101:48). Momci Željka Obradovića uspostavili su dominaciju sredinom druge četvrtine i potom su samo dokrajčili rivala iz druge lige Srbije.

Trener crno-belih, Željko Obradović pre svega je pohvalio ekipu Borca na plasmanu na završni turnir, a potom se osvrnuo i na igru svojih momaka.

- Iskoristio bih priliku da čestitam Borcu iz Zemuna na tome što su se plasirali na Kup Radivoja Koraća. Specifično je ovo takmičenje, uvek traži da budeš na maksimalnoj koncentraciji i motivaciji. Bilo je očigledno da su rivali bili motivisani, napravili su nam u prvoj četvrtini i u drugoj deonici probleme sa pik-en-popom. Kada smo to uspeli da rešimo, utakmica je dobila potpuno drugačiju sliku. Vreme je da se sada sve izanalizira i da se spremimo za FMP - rekao je Obradović.

Prokomentarisao je odsustvo Matijasa Lesora, koji je u civilu ispratio meč, a za kojeg se u međuvremenu saznalo da je imao prehladu.

- Nije se osećao dobro, baš ni Zagorac - potvrdio je Željko.

Ponovo je pohvalio navijače Partizana, koji su i večeras u velikom broju došli da podrže tim.

- Uvek je dobro kad imaš navijače uz sebe, koliko su sposobni oni da nose tim, zahvaljujem im se. Nadam se da će sutra biti sportska atmosfera, da bude fer-plej, to je ono što tražim. Hvala im još jednom što su došli i podržali ekipu.

Košarka Kup Radivoja Koraća Partizan Borac Foto: MN Press

Komentarisao je i sutrašnjeg rivala, sa kojim se Partizan nedavno sastao u ABA ligi kada je u Železniku slavio posle dramatične završnice.

- Igrali smo pre sedam dana utakmicu koja je bila izuzetno zanimljiva, pobednik se odlučio u zadnjem minutu, znamo da je to ekipa koja zaslužuje svako poštovanje. Svi ulaze sa najvećim motivima. Moramo da igramo na maksimalnom mogućem nivou. Znaju sve naše mane i vrline, kao što mi znamo njihove. Sutra uveče u ovo vreme ćemo znati odgovor na ovo pitanje. 

Za kraj, Željko je upitan da li postoji segment igre koji bi eventualno popravio.

- Svaka utakmica ima detalje koje gledamo i pokušavamo da analiziramo i promenimo. Tako je bilo večeras. Zadovoljan sam što su mlađi igrači u drugom poluvremenu odigrali dobro i agresivno. U odbrani smo primili samo 48 poena - zaključak je Obradovića.

Komentar utakmice dao je i Nemanja Dangubić.

- Čestitao bih Borcu na učešču u završnici Kupa, mojim saigračima. Okrećemo se sledećem meču, pokušaćemo da se spremimo što bolje. Treba tek da napravimo za analizu za FMP, igrali smo pre sedam dana. Naravno, daćemo sve od sebe da budemo u finalu.

Video: Kucanje, pa Žocovo driblanje: Obradivića nije zadivio sjajan potez Tristana Vukčevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • asdf

    18. februar 2022 | 23:27

    Bolje da ispadnete od fmp-a nego da dodjete u finale da vas ponovo resetujemo. Presesce vam...

  • Mare

    18. februar 2022 | 23:12

    Hahaha vec se tresu gace, neka, i treba!

  • Dima

    19. februar 2022 | 02:32

    Zagorac i Dangubic kad ne ulazevna parket jedino tad mozemo svakog dobiti. Gledali smo njihov ulazak pri +20 za nas koji se istopi na ispod 10 za njihova 2-3 minuta provedena na terenu. Ta dva igraca nicim ne zasluzuju da budu ne samo na parketu vec i u dvorani.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA