≫ 

Trener najprijatnije senzacije Kupa: "Hteli smo da 'uozbiljimo' Partizan, znam da kod Željka nema opuštanja"

Siniša Matić istakao je da je cilj ispunjen samim plasmanom na završnicu u Nišu

  • 1
Košarka Kup Radivoja Koraća Partizan Borac Foto: MN Press

Košarkaši Borca iz Zemuna poraženi su od Partizana u poslednjem četvrtfinalu Kupa Radivoja Koraća u Nišu (101:48), ali se može reći da su odigrali jedan sasvim korektan meč za svoje mogućnosti, naročito tokom prvog poluvremena.

Na konferenciji za medije, na licima predstavnika ovog kluba mogli su se videti osmesi. Trener Siniša Matić rekao je da je više nego zadovoljan kako se Borac prikazao srpskoj košarkaškoj javnosti.

- Znate i sami odakle dolazimo, iz druge lige, za nas je veliki uspeh što smo osvojili Kup, tu smo pobedili OKK Beograd i Radnički. Plasirali smo se ovde, a nismo imali te ambicije. U tom Kupu učestvuju svi klubovi iz Košarkaške lige Srbije. Možda će biti smešno, ali samim žrebom smo bili zadovoljni, jer kada već dolazite ovde i kada ste apsoltuni autsajder, mi smo hteli samo da igramo protiv najboljih. Imamo 2-3 starija igrača, koji su i na zalasku karijere. Imamo i dosta mladih igrača, Branković je pozajmljeni igrač Zvezde. Za njih je to dobra škola.

- Prvih 15 minuta smo se držali, više od toga nije bilo realno, niti mi imamo snage, niti mogućnosti. Čestitao sam im, ovo je prvi i poslednji put da to radim kod poraza. Bio nam je cilj da malo "uozbiljimo" Partizan, možda nas je to koštalo veće razlike. Kod Željka znam da nema opuštanja, što nam nije odogovaralo na ovoj utakmici, ali to ovi momci moraju da nauče, ovo je super lekcija. Klub je promovisan, ovo je meni treće učešće, sa Vojvodinom sam tu bio dva puta. Pratiću sve do nedelje. Za nas je bilo važno da se predstavimo u pravom svetlu.

Kratak komentar dao je i košarkaš Filip Branković, koji je čestitao Partizanu na pobedi.

- Za nas je ovo bila velika škola, drago nam je što smo stigli do ovde. Prvo poluvreme smo se držali koliko smo mogli, čestitam protivniku na pobedi, mi se sada okrećemo ligaškom delu - rekao je Branković.

Video: Borac se predao pred Partizanom: Crno-beli dobili Zemunce sa 53 razlike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mikoš

    19. februar 2022 | 09:49

    Po čemu najprijatnije senzacije??? Kakav naslov... Nabili ih ljudi 60 razlike.. Oni senzacija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA