Obradović želi mir u finalu: "Da se priča samo o košarci i bude fer-plej, Lesor je igrao meč bez treninga"

Trener Partizana naglasio je da će sutra videti na koga može da računa u okršaju sa Zvezdom

  • 10
željko obradović Foto: youtube/TV Partizan

Nakon pobede Partizana protiv FMP-a posle dramatične završnice dobili smo i odgovor na to ko će činiti finalni par ovogodišnjeg Kupa Radivoja Koraća u Nišu. Gledaćemo veliki večiti derbi između crveno i crno-belih, a susret je zakazan za 21.00 čas.

Trener Partizana, Željko Obradović istakao je da je kod obe ekipe večeras bila prisutna ogromna želja, čestitajući svojim igračima na pobedi.

- Moj mladi igrač (Balša Koprivica, prim. aut) je rekao neke stvari. Velika želja bila je prisutna kod obe ekipe. Čestitke FMP-u na borbenosti i želji da se vrate u utakmicu, pre svega zahvaljujući našoj lošoj koncentraciji i greškama su se vratili. Čestitam mom mladom kolegi na svemu što radi u FMP-u. Imali smo osam izgubljenih lopti u poslednjoj četvrtini, mislim da to dovoljno govori o svemu. Čestitam mojim igračima na ulasku u veliko finale i želim da se zahvalim navijačima na sjajnoj podršci - rekao je na samom početku Obradović.

Potom se osvrnuo na očekivanja za sutrašnje veliko finale protiv Crvene zvezde.

- Očekujem da sve bude u znaku košarke, da bude apsoltuni fer-plej, da se priča samo o košarci, da pobedi onaj ko pokaže na terenu više u košarkaškom smislu. Sve ostalo ćemo analizirati, već jesmo nekoliko puta ove godine. To je tim koji je godinama zajedno, nekim mojim igračima će ovo biti prvo finale, Zvezdini su igrali već nekoliko. Nadam se da će izdržati tu neku vrstu pritiska, nadam se da nećemo praviti, kako je Balša to nazvao, "sitne" greske. Insistiraću da damo sve od sebe, kao i maksimalni učinak, zna se šta podrazumeva glad u finalu... Da igramo protiv nekog ko ima toliko iskustva i koji igra Evroligu.

O povredi Alena Smailagića, Žoc nije mogao mnogo da kaže, ali jeste o zdravstvenom stanju drugih.

- Ne znam, manje ga boli nego u tom trenutku. Razgovarao sam sa njim na poluvrmenu. Lesor je igrao utakmicu bez treninga, na njegovo insistiranje došao je ovde. Neočekivano mnogo minuta je odigrao, bilo je dobro da se pripremi za finale. Madar i Glas su takođe dobili temperaturu, Rade je bio par dana van treninga. Došao je kao kapiten da pomogne ekipi, boli ga grlo. Nema kovid, testiran je. Sutra ću imati jasniju sliku da vidim ko može da pomogne timu.

Na kraju, Željko je neočekivano dobio pitanje i na engleskom jeziku od novinara iz Litvanije, koji su došli da prate ovaj meč. Zanimali su ga kako se nosi sa pritiskom nakon svih ovih godina.

- Ova utakmica je veoma specifična, moraš da se pripremiš za svaki meč. Pokušavaš da daš sve od sebe u tom momentu, to je ono što sam rekao već. Ne samo u košarci, nego i u životu. Svako od nas ima neki pritisak. Ako mene lično pitate... Imam više od 60 finala, ne znam ni sam tačno. Motivacaija je ista, možda i veća nego ikada pre. 

Kratak komentar utakmice dao je i Balša Koprivica istakavši da su neke "sitne greške" vratile FMP u život na kraju.

- Smatram da smo počeli utakmicu vrlo dobro. Već smo dva puta igrali protiv FMP-a ove sezone, veoma su borbena ekipa, tokom čitave utakmice se ne predaju, to su pokazali na kraju utakmice. Odigrali smo 35 minuta dobro, naše sitne greške su njima dozvolile neki ritam u napadu na kraju.

Video: Dve vezane trojke Pantera: Nema te ruke koja će da ga blokira

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Robson

    19. februar 2022 | 23:46

    Borben tim SE stvara treba vremena bez Avramovica delujem mnogo bolje a on ne krije da voli zvezdu ZATO JEDINA zamerka treneru legendi STA ce on u našoj instituciji

  • Меца

    20. februar 2022 | 09:24

    Које тензије? Господина Човића ви вређате цео мандат од како је у Звезди. Тако да Љубичасти и ти мало да осетиш вечерас тензије 🔴⚪🔴⚪

  • Slobodan

    20. februar 2022 | 09:31

    Normalno da zeli mir na utakmici - ali mora da reaguje na uzasno skandiranje publike protiv bilo koga. Inace su onda samo prazne price i dobar marketing.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA