Panter i Lesor uglas: "Veliki motiv u borbi za prvi trofej, to je utakmica koju svi žele da igraju"

Košarkaši crno-belih jedva čekaju da počne večerašnji susret sa Zvezdom

  • 6
Matijas Lesor Foto: MN Press

Košarkaši Partizana su pobedom kasno sinoć protiv FMP-a "ozvaničili" večiti derbi u finalu Kupa Radivoja Koraća za tekuću sezonu. Dva trenutno najbolja srpska tima sastaće se po drugi put ove sezone, ali ovoga puta u borbi za trofej.

Ubedljivo najbolji košarkaš Partizana juče na terenu bio je zaista moćni Kevin Panter, koji je uspeo da dobaci do 29 poena, pogodivši neke neverovatne šuteve iz teških pozicija.

- Malo smo se opustili na kraju. Oni su pogodili neke šuteve. Poslednji šut je bio dramatičan, Brajs je pogodio nekoliko teških pre toga, ali drago mi je što smo pobedili i okrećemo se sledećem meču. Prvi trofej u sezoni, veliki motiv za obe ekipe - rekao je Panter.

Potom se osvrnuo na svojevrsni rat koji je vodio sa košarkašem FMP-a, Brajsom Džonsom, kojeg inače i poznaje iz ranog detinjstva.

- On mi je kao rođeni brat. Kada god smo zajedno na terenu, idemo jedan na drugog. Voleću ga do smrti, znam ga od kako sam bio samo malo dete. Ponosan sam na njega. Ja sam pogodio neke teške šuteve, pronašao sam svoje pozicije i to je to. Sutra ćemo morati manje da gubimo loptu.

Za razliku od Kevina Pantera, centar Matijas Lesor bio je maksimalno opušten i kratko je odgovoarao na sva novinarska pitanja. I on je istakao koliko je teško bilo savladati FMP.

- Da, bilo je dramatično, ali pobeda je najvažnija i obezbedili smo prolazak dalje u finale. Kao što sam rekao, skroz drugačiji tim, znaju da igraju zonski i biće to drugačija utakmica. Moraćemo da budemo dobri na skoku i odbrani. 

Osvrnuo se i na povredu svog saigrača, Alena Smailagića, čije se stanje još ne zna.

- To je deo utakmice, nisam bio srećan. Moraćemo da se prilagodimo sada kada imamo jednog igrača manje. Drugi igrači moraće da istupe napred. Nadam se da će nam se on brzo vratiti na teren. 

Potom je najavio i veliki derbi u finalu.

- Finale je, naravno da će to biti veliki derbi, to je utakmica koju bi svi voleli da igraju. Ne mogu da kažem za tribine, ali pošto ću biti na parketu znam da će biti "vruće".

Video: Panter zakazao okršaj sa Zvezdom: Partizan u finalu posle drame

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    20. februar 2022 | 10:22

    Главни им играчи из Звезде...али није битно. Само нек суђење буде поштено, да не буде 40:13 у бацањима као скоро што беше(и тад изгубили уз вееелику помоћ судија) и куп је наш...штета што промаши 3 за продужетак синоћ, не би ни играли финле

  • rezim

    20. februar 2022 | 09:11

    Partizan je igracki kvalitetniji ali nagli padovi u igri ce uz pomoc sudija pehar odnujeti projekat koji ruku na srce nemaju nikakvu igru osim sumanito bacanje kamena sa ramena da pogode tricu.na nasu zalost , oni ce uzeti kup koji ce siguran sam imati sudijski pecat na sebi.

  • Dz

    20. februar 2022 | 10:38

    A,jedva cekate?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA