≫ 

Provokacije za Obradovića: Trener Partizana ušao u raspravu s novinarom posle ovog pitanja na konferenciji

Nije bilo prijatno treneru Partizana na konferenciji za medije po završetku finala Kupa Radivoja Koraća

  • 44

Željko Obradović je tokom finala Kupa bio konstantno na meti navijača Crvene zvezde koji su su ga dočekali povicima "Turčine", a istakli su i transparent na kojem je označen kao "državni projekat".

Obradoviću nije bilo prijatno ni na konferenciji za medije, gde su uglavnom bili predstavnici lokalnih medija koji su se javili za pitanja.

Novinar koji se predstavio kao vlasnik i urednik portala Radio Pirot, posebno je izbacio Obradovića iz takta. Insistirao je da mu Obradović objasni razloge poraza Partizana od Zvezde i zbog čega su crveno-beli već drugi put u sezoni ubedljivo savladali večitog rivala sa Željkom Obradovićem na čelu.

Obradović je odmah pitao novinara da se predstavi i da kaže iz koje redakcije dolazi, na šta je novinar to uradio, ali nastavio raspravu sa najtrofejnijim evropskim trenerom.

- To što ste me pitali, za to treba neko vreme, ovo je faktički početak sezone za jedan tim koji iz prošle sezone ima tri igrača iz tog tima i imamo ubedljivo najmlađi tim u Evropi. Nadam se da će ovo finale da nam pomogne svima, klubu, meni, igračima, da shvatimo gde smo pogrešili i da iz toga naučimo lekcije. Čoveku iskustvo mnogo pomaže. Rekao sam igračima u svlačionici, prvo finale, srećan sam da smo uspeli da dođemo i da igramo finale i nadam se da ćemo igrati još finala.

Novinar je nastavio sa sličnim pitanjima.

Kup Radivoja Koraća Niš KK Crvena Zvezda KK Partizan Foto: Nikola Anđić

- Ja imam ime i prezime, imam neke parametre. Danas mi je bilo tek 61. finale, vi ste novinar, pa nađite nekoga koga je igrao više finala. - odgovorio je Obradović, na šta je novinar i dalje nastavio, može se reći i sa provokacijama.

Istakavši da je uvredljiv poraz od 17 razlike od Zvezde.

- Ništa nije uvredljivo, da li je 17, da li je jedan - dva poena, nije bitno. Na sreću, mnogo više sam pobeđivao nego što sam gubio u karijeri.

Obradović je rekao i da je povreda Smailagića poremetila crno-bele, ali je čestitao Zvezdi na zasluženoj pobedi. Takođe, pomenuo je datreba posebno da se analizira kako je povređen Smailagić, kao i da je jednom njegovom igraču polomljen nos u finalu, i da je to okarakterisano običnim faulom.

- Poremetilo nas je za sve ove stvari koje smo pripremali, jer smo mislili da igramo sa Zvezdom finale od kako je počeo Kup. Desilo se to sa Smailagićem, kako se povredio, to treba čovek da pogleda video, kako se desilo da je igraču polomljen nos, i da se to tretira kao običan faul. U pravu ste, nismo imali tranziciju, nije razlog to što nije igrao Smailagić. Loše smo otvorili meč, kada igrate protiv ekipe kao što je Zvezda, koja zna da igra, to nije lako kasnije. Još jednom, čestitam Zvezdi na zasluženoj pobedi - poručio je Obradović.

Video: Željko Obradović kao pravi sportsmen aplaudirao igračima Zvezde dok si podizali pehar Kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Volimo I mi Partizan

    21. februar 2022 | 07:29

    Sto se ljutis sto ti postave pravo, a nezgodno pitanje? Svi te pitamo isto. Koliko si napredovali sa ovim timom od prosle utakmice I koliko ti treba da da dodjes do neke dobre igre? Nisi ni malo, a neces ni napredovati. Nema igre, nema razigravanja, nema ucinka. Plej nezna sta ce sa loptom, koga da uposli, sve nesto na ho ruk, na silu. Seti se samo Cedevita, Mege, limenih, a tek Turktelekoma, Lokomotiva, Huventuda. Sad smo losiji nego na pocetku sezone. Nista osvojiti necemo, ama bas nista. Imali smo I losiji Tim ranije, losije igrace pa nas nisu ovako gazili. Nista, ama bas nista ovo ne valja.

  • Alexandar

    21. februar 2022 | 01:18

    Gubis celu tekmu 20 razlike i spominjes jedan nenameran faul. Svi momci na terenu su bili korektni. Krive ti sudije, psujes ih sve vreme a igra ti je nula!Uvek je neko drugi kriv za poraz!

  • Herc

    21. februar 2022 | 00:46

    Covek od sebe pravi gospodina , ostaje do kraja i aplaudira Zvezdinim igracima , svaka cast , a onda izmislja stvari na konferenciji vezano za povredu Smajlagica koja je posledica njegovog nezgodnog pada i pozicije kolena koje je nastradalo . Niko ga namerno nije udario jos je on u toj situaciji isao na Dzonsa tako da nema govora ni o kakvoj nameri. Zasto izmislja da je neko namerno decka povredio , Avramovic je udario glavom o rame Ivanovica pri njihovom kontaktu , ni tu nije bilo nikakve namere apsolutno. Zakljucak je da Zeljko ipak nije gospodin jer je poceo da LAZE i pravi alibi te da ocigledno polako gubi konce . Svaka cast za igrace Zvezde . Bravo majstori , samo napred !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA