Kari uzeo MVP titulu, uz rekordan broj trojki na Ol star meču

Za "dlaku" mu je izbegao i rekord po ukupnom broju poena

  • 0

As Golden Stejta Stefon Kari zasluženo je poneo MVP titulu na ovogodišnjem Ol star meču, sa 50 ubačenih poena za tim Lebrona Džejmsa koji je dobio tim Kevina Durenta rezultatom 163:160!

Kari je pritom oborio i rekord po broju ubačenih trojki na Ol star meču, jer ih je isporučio čak 16 iz 27 pokušaja. Prethodni je držao Pol Džordž sa devet ubačenih šuteva za tri poena, dok je u regularnom NBA meču Karijev saigrač Klej Tompson taj koji drži rekord sa 14 trojki.

Nakon što je ubacio osam trojki za poluvreme, Kari je početkom treće deonice ubacio pet vezanih. Nedugo zatim stigla je i 15. i 16. da bi sjajni as tokom sledećeg tajm-auta u mirkofone TNT-a rekao:

- Može li neko da mi kaže koliko je rekord za poene?

Nažalost po Karija, šut mu je stao u poslednoj skraćenoj četvrtini i rekord Entonija Dejvisa iz 2017. godine, kada je ubacio 52 poena, nije srušen u noći između nedelje i ponedeljka.

Otkako je prvi Ol star meč odigran 1962. godine, samo šest igrača je postiglo 40 ili više poena na meču - a Kari je imao tu čast da bude prvi primalac redizajniranog trofeja "Ol star Kobe Brajant" nazvan po pokojnoj NBA ikoni.

- Ovaj trofej ima posebno značenje za mene, odaću počast Brajantu i Điđi i svima koji su stradali pre dve godine. Veoma sam ponizan i blagosloven i zaista to cenim - rekao je Kari posle meča.

Video: Jokićeva asistencija večeri na Ol Star meču za tačdaun Lebrona Džejmsa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA