≫ 

Dušan Ristić motivisan pred Slovačku: "Maksimalno ozbiljno ulazimo u meč, bićemo potpuno spremni"

Srpski centar optimističan pred drugi kvalifikacioni "prozor"

  • 0

Košarkaška reprezentacija Srbije okupila se u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred drugi reprezentativni "prozor" u kom će rival našoj selekciji biti selekcija Slovačke, i to dva puta.

Svoje utiske pred mečeve sa Slovacima izneo je centar španske Fuenlabrade Dušan Ristić. Kako sam kaže, u utakmicu protiv Slovačke saigrači i on će ući maksimalno spremno i ozbiljon, a kao pozitivnu stvar navodi to što se većina reprezentativaca već zna iz prvog "prozora".

- Okupili smo se juče u malo manjem broju, ostatak igrača nam se priključio danas nakon klupskih obaveza i već smo krenuli sa radom. Većina momaka je tu bilo i u novembarskom prozoru, tako da se manje-više poznajemo, preostaje nam da poradimo na našim principima igre u napadu i odbrani. U petak je već utakmica protiv Slovačke, nismo imali puno prilike da pričamo o njima, ali su u poslednjoj utakmici namučili Letoniju i igrali egal završnicu, tako da ćemo maksimalno spremno i ozbiljno ući u taj meč, za koji imamo još par dana pripreme i verujem da ćemo biti 100% spremni - započeo je Ristić.

Selekcija koja će predstavljati Srbiju na mečevima protiv Slovačke je uglavnom sačinjena od mladih igrača, a faliće jedan od najiskusnijih i kapiten Miloš Teodosić. Dušan Ristić smatra da to neće biti opterećenje za ekipu, jer su svi motivisani i spremni za predstojeće obaveze.

- Nije opterećenje, svi momci koji su došli imaju veliku želju da predstavljaju našu reprezentaciju i mislim da je to i najbitnije. Svi smo motivisani, spremni da u što kraćem vremenskom periodu prikupimo principe selektora Svetislava Pešića i, kao što sam rekao, što spremniji uđemo u utakmicu sa Slovačkom.

Ristić ističe da će sada za ekipu biti lakše da igra u odnosu na mečeve protiv Letonije i Belgije, jer se tada krenulo od "nule", dok sada imaju podlogu od ranije.

- Sigurno da imamo neku bazu što se tiče napada i odbrane, ne krećemo od nule. U novembru smo počeli od nule, ali sada znamo uloge, znamo šta se od nas očekuje i nadam se da ćemo izgleti uigranije - zaključio je centar Fuenlabrade.

Video: Kari progovorio o strancima u reprezentaciji: Ne vidim nikakav problem u tome

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA