≫ 

Nekada ga je mrzeo, a sada mu je kao brat: Kako je Srbin pomogao Jokiću da postane MVP

Posle sukoba i neslaganja, rodilo se veliko prijateljstvo...

  • 5
Nikola Jokić Ognjen Stojaković Printscreen: Twitter/@nuggets

Srpski košarkaš Nikola Jokić igra još jednu blistavu NBA sezonu u kojoj je nadomak nove MVP titule, a za njegovu formu i sjajne partije dobrim delom je zalužan i njegov prijatelj Ognjen Stojaković. 

Stojaković je deo stručnog štaba Nagetsa, a u klub je stigao godinu dana pre Nikole. Danas, srpski dvojac ima skoro bratski odnos, što je Jokić i potvrdio u intervjuu za Denver post. Ipak, nije uvek bilo tako.

- On je kao "veliki brat", on mi je poput mentora, oca, zaista je sjajan prijatelj! On mi je sve... Mnogo mi pomaže na terenu, mnogo mi pomaže van terena kada ne mislim o košarci. Stvarno se družimo. Kada imamo slobodan dan, moja porodica je uvek sa njegovom. Postoji nekoliko ljudi u mom životu koji zaslužuju mnogo kredita za mnoge stvari, a on je na vrhu te liste - istakao je Jokić i dodao:

- Mrzeo sam ga kad sam stigao. Svađali smo se, stalno smo bili u konfliktu. Bio je početak moje treće godine u Denveru, bio sam mlad... Nisam znao šta i kako treba da radim, ali on je uvek znao kako da se postavi. Uvek je želeo da budem najbolji što mogu.

Stojaković je za takav Jokićev stav imao razumevanje.

- Od talenta do igrača je dug put, to je proces. Potrebno je vreme kako bi ostvario puni potencijal. Potrebno je mnogo energije i uloženog napora. Kada je stigao, mnogo smo radili, a jedna od najvažnijih stvari na početku za njega je bila da stekne kvalitetne radne navike. To nimalo nije lako - istakao je Stojaković.

U Nikoli je, ističe, video tri igrača u jednom - u njemu su se spajali pas i šut Dirka Novickog, inteligencija i fizička snaga Marka Gasola,  kao i organizatorske sposobnosti Stiva Neša. Rad na raznim varijantama šuta, poput onoga sa jedne noge, bio je nešto oko čega se Nikola i Ognjen nisu slagali.

- Takve stvari sam radio od prvog dana u Denveru. Bio sam besan na njega, u smislu 'Zašto uzimam ovakve šuteve? Nikad neću ovako šutirati!' Nikad sebe nisam video kao igrača sa raznim vrstama šuta, mislio sam da će se sve bazirati na rolingu, flouteru i ponekom šutu za tri poena.

Video: Vlade Divac o Jokiću: Ne čudi me što pravi čuda, on je iz Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ninoslav

    23. februar 2022 | 13:59

    Ma mrze Nikolu i ovde ali ne treba da ga je briga mi Srbi smo ponosni sto je u Americi napravio.Jedno je sigurno on je lider a ne rezerva Raduljici i da igra dva minuta.Nikola Srbine imas svoj ponos kao i Nole🇷🇸💪🙏👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA