Birčević: Mozzart radi sjajne stvari za razvoj košarke

Proslavljeni reprezentativac preuzeo funkciju sportskog direktora kluba iz rodnog mesta: Za mene je velika čast što je obnovljeni teren u Lazarevcu poneo moje ime, a zahvalan sam i na donaciji dresova za KK Borac

  • 2
Stefan Birčević Foto: Nikola Tomić

U Lazarevcu postoji košarkaški teren koji nosi ime po Stefanu Birčeviću, a svaki mladi zaljubljenik u basket iz ovog mesta sanja da krene stopama srebrnog reprezentativca. Osvajač olimpijske, svetske i evropske vicešampionske titule sa "orlovima" vratio se u rodni kraj da pomogne lokalnom klubu KK Borac u ulozi sportskog direktora.

Bivši as Partizana, a sada glavna uzdanica Kluža, svakodnevno iz Rumunije prati rad jedne nove generacije koja beleži zapažene rezultate. Upravo je to bila ideja kompanije Mozzart kada je 2016. obnovila teren u ovoj beogradskoj opštini - da se što više klinaca okrene igri pod obručima i da krenu Birčinim putem.

KK Borac Foto: Branko Starčević

Zato je Mozzart ponovo posetio Lazarevac i u sklopu akcije "Novi dresovi za nove šampione", košarkašima Borca donirao dva kompleta opreme.

-Mi smo mlad klub koji želi da privuče omladinu na košarkaške terene. Imamo veoma dobar juniorski tim koji je u vrhu kvalitetne lige i nadamo se tituli. Naši juniori igraju i seniorsku ligu, gde su se plasirali u plej-of. Druge selekcije takođe dobro napreduju. Imamo nekoliko igrača koji mogu da zaigraju ozbiljnu košarku, ako budu nastavili sa dobrim radom. Nadamo se da ćemo sledeće sezone napasti ulazak u B ligu, ukoliko nam finansije dozvole - ističe Birčević.

KK Borac Foto: Branko Starčević

Akcija "Novi dresovi" upravo ima za cilj da pruži podršku niželigašima u borbi za viši rang, a do sada je oko 250 klubova širom zemlje dobilo opremu. Među njima su mnogobrojni košarkaški.

-Mozzart generalno radi sjajne stvari za razvoj košarke – ulaže u infrastrukturu i pomaže klubovima. Za mene je velika čast što je renovirani teren u Lazarevcu poneo moje ime, a zahvalan sam i na ovoj donaciji dresova za KK Borac. Drago nam je da Mozzart prepoznaje naš rad i nadamo se još boljoj saradnji u budućnosti.

Borac postoji sedam godina i Birčević je tu od samog početka, a u međuvremenu je preuzeo funkciju sportskog direktora.

-Dušan Stevanović je pokrenuo celu priču, a sada veliku ulogu u stvaranju igrača imaju Moca Đorđević, Dušan Gašić, trener seniora Marko Ljubojević. Vladimir Ilić mnogo pomaže kao predsednik kluba, kao i tim-menadžer Radovan Milanović - zaključuje proslavljeni reprezentativac iz Lazarevca.

KK Borac Foto: Branko Starčević

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    24. februar 2022 | 11:44

    kako da ne, zna se da bez vode i bez kocke nema zivota !!!!

  • Aaaasss

    24. februar 2022 | 18:24

    Isto tako sjajne stvari za nasu omladinu a i starije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA