≫ 

"Zaustavite rat": Košarkaški sudija iz Ukrajine stao na centar u meču Evrolige uz jaku poruku

Boris Rižik sinoć je delio pravdu na duelu Olimpijakosa i Armanija iz Milana u Pireju

  • 3
Boris Rižik

Foto: MN Press

Čitav svet iz minuta u minut prati šta se to dešava na ukrajinsko-ruskoj granici i nada se da će se sve što brže smiriti i vratiti u normalne tokove. Nažalost, politika se ponovo "prelila" i na sportska dešavanja, pa su još juče suspendovane, odnosno odložene sve utakmice Evrolige u kojoj učešće imaju timovi iz Rusije, finale Lige šampiona u fudbalu će izvesno biti izmešteno iz Sankt Peterburga, a tek se očekuju novi potresi.

Fudbalsko prvenstvo Ukrajine prekinuto je na mesec dana zbog ratnog stanja, mnogi strani sportisti uključujući i pojedine srpske igrače "prebegli" su u susedne zemlje na sigurno, zajedno sa desetinama hiljada građana ove zemlje.

Poruke mira upućuju brojni sportisti širom sveta, kao i neke od istaknutih figura u fudbalu, košarci, rukometu, odbojci... Mnogi klubovi promenili su svoje boje u žutu i plavu u znak solidarnosti sa Ukrajinom, a interesantan je i gest ukrajinskog košarkaškog sudije Borisa Rižika pred jučerašnji meč između Olimpijakosa i Milana, na kojem je bio delegiran kao jedan od arbitara.

On je izašao napred kao glavni sudija sa papirom u ruci na kojem je pisalo "Zaustavite rat", moleći sukobljene strane da momentalno prestanu sa haosom. I nadu da će se to stvarno i desiti.

Video: Novak posle poraza od Veselog: Bio je hrabar u odlučujučim trenucima. kapa dole

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ŠUMADINAC

    25. februar 2022 | 09:01

    Sad si malo zakasnio prijatelju !!!!

  • Rade

    25. februar 2022 | 09:33

    Gde su ti NATO i Ameri pa oni su vas navukli na tanak led mislio si da će oni da ratuju za vas Ukre NEĆE!!!

  • Saša

    25. februar 2022 | 09:13

    Gde ti je Kličko sada?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA