≫ 

Žalgiris ne menja svoj stav: Litvanski klub ne želi da igra protiv ruskih timova

Iako je Evroliga dozvolila učešće predstavnicima Rusije

  • 12
KK Crvena zvezda - KK Žalgiris Foto: Marko Jovanović

Mnogo pometnje u svetu sporta doneo je rat u Ukrajini, sva međunarodna takmičenja se suočavaju sa brojnim problemima, a iako ih je Evroliga rešila tako što je ruskim ekipama dozvoljen nastavak učešća uz igranje domaćih utakmica na neutralnom terenu, Žalgiris ne želi da igra protiv tih ekipa.

U petak ujutru održan je sastanak svih klubova i Evrolige o raspletu sa ruskim klubovima i donesena je prethodno pomenuta odluka. Međutim, litvanski predstavnik Žalgiris ostao je pri stavu da ne bi trebalo da se dozvoli ruskim ekipama da se takmiče.

- Kao što smo juče rekli, naše vrednosti se ne menjaju – ne želimo da igramo sa klubovima iz zemlje koja koristi vojnu agresiju i to je stav koji smo predložili Evroligi i njenim klubovima. Međutim, liga i njeni klubovi su naginjali glatkom završetku sezone - rekao je Paulius Motiejunas direktor Žalgirisa.

Ako litvanski klub ostane do kraja pri svojoj odluci i ne pojavi se na mečevima protiv ruskih ekipa, ti mečevi će biti registrovani rezultatom 20:0 za ekipe iz Rusije, jer prema pravilima Evrolige svaka ekipa koja se ne pojavi usled neopravdanih razloga gubi meč službenim rezultatom. Motiejunas je rekao da su iz litvanskog kluba potpuno svesni posledica, ali da će ostati pri svom stavu.

Video: Vučić o mogućnosti da ruski klubovi budu domaćini u Srbiji: Ponudili bismo bezbednost svima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    25. februar 2022 | 19:48

    Ako ne zele da igraju onda registrovati utakmicu u korist ruskog tima to je sport i ne treba rat prenositi na sportske terene

  • Дража

    25. februar 2022 | 19:47

    Значи 20:0

  • panic

    25. februar 2022 | 19:44

    oduzeti im bodove i reseno ako nece da igraju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA