≫ 

Reprezentativci Srbije složni: Hvala navijačima, idemo u Slovačku po novu pobedu

Srbija je upisala drugu pobedu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo

  • 1
Košarkaška reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije trijumfovala je protiv selekcije Slovačke rezultatom 75:63 u trećem kolu prvog kruga kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Posle meča centar Orlova, Marko Jagodić Kuridža  je prokomentarisao duel sa Slovačkom.

- Pobedili smo, imali smo sigurno nekih grešaka, mogli smo i ranije da završimo meč, ali nismo. Prošli put smo imali Teodosića koji je ekstra kvalitetan igrač. Sigruno je da za 3 dana treba da igramo bolje ako mislimo da pobedimo. I oni će se adaptirati na nas, i mi smo na njih. Znamo šta nas očekuje, sada nismo znali. Čestitam momcima na borbi. Idemo tamo da pobedimo dao - istakao je on.

I Aleksa Avramović je istakao da je zadovoljan pobedom i zahvalio se navijačima.

- Generalno se uvek osećamo svi fenomenalno posle pobede. Znali smo da Slovačka nikada ne igra u oslablljenom sastavu. Igraju sa igračima iz domaće lige pojačanim Brodzijanskim. Mi smo sa 11, 12 igrača na kraju ostali, ali smo znali da branimo domaći teren i da igamo odličnu odbranu, 63 poena Slovačke to i pokazuje. Oni su se spustili jednom na -6, ali smo brzo uspostavili kontrolu. Zahvaljujem se navijačima koji su došli, mislim , u većem broju nego protiv Letonije. Uvek je lepo igrati za Srbiju.

Srbija u nedelju igra meč 4. kola u gostima sa Slovačkom, a Uroš Trifunović priželjkuje novi trijumf.

- Drago mi je što smo pobedili i što sam oodigrao dorbo. Skupili smo se pre 4 dana i mislim da je sjajno što smo odbranili domaći teren. ispoštovali smo sve što nam je rekao selektor Pešić. Druga utakmica sa Slovačkom će biti teža, imamo dva dana i pripremićemo se najbolje što možemo.

Video: Kari progovorio o strancima u reprezentaciji: Ne vidim nikakav problem u tome

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA