≫ 

Selektor Pešić kritikovao KLS ligu: "Da srpski talenti igraju ovde, a ne da idu u Rumuniju"

Problem je, kaže Pešić, što domaća liga dozovljava veći broj stranaca

  • 2
Svetislav Pešić Foto: ATA Images

Srpska košarkaška reprezentacija bila je više nego sigurna protiv Slovačke u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, pobeda se nijednog trenutka nije dovodila u pitanje, ali mnoga pitanja naviru posle meča, pokrenuo ih je sam selektor Svetislav Pešić.

Pešić je, kao što je to poznato, jedva uspeo da "skrpi" tim za Slovake zbog dobro poznatog problema na relaciji FIBA i Evroliga i poklapanja termina, ali postoje tu i druge okolnosti koje su dovele do toga da bude u manjku sa kvalitetnijim kadrom.

Za njih smo sami krivi.

- Znam da medije i javnost mnogo interesuje da li će igrati stranci za našu reprezentaciju - počeo je Pešić na ovu temu, pa se fokusirao na KLS ligu, takmičenje koje bi, kako je naglasio, moralo da bude razvojna platforma za najtalentovaniej domaće igrače

- U našoj ligi, KLS, na snazi je pravilo da timovi mogu da imaju do četiri stranca, a neke ekipe imaju i naturalizovane strance. To je liga koja bi trebalo da stvara igrače i za Zvezdu i Partizan, ali i reprezentaciju. Gde ćemo da stvaramo mlade igrače? Na ulici? Imamo izbor - da ih stvaramo na ulici ili da im damo minute u njihovoj ligi? Treba da im pružimo priliku da se dokažu u njihovoj ligi, a ne da mladi sa 20 godina idu u potragu za blagom i odlaze u Rumuniju, Mađarsku, Nemačku i druge lige - kazao je selektor Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kole

    26. februar 2022 | 14:05

    Zašto beže. Neće sa madjijom da imaju posla. Ovde caruju politika i madjija. Što je njegov sin u Nemačkoj?? Čovek postao senilan ili je bas zapeo da mu igraju stranci. Pa nije reprezentacija Barselona

  • jerry

    26. februar 2022 | 12:27

    U pravu je Pešić !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA