≫ 

Sale Đorđević o aplauzu navijača Zvezde: "Uvek me ovako dočekaju, ja to jako cenim, veliko hvala na tome"

Nekadašnji selektor Srbije istakao je da se lako moglo desiti da meč ode i na Fenerovu stranu

  • 6
KK Crvena zvezda KK Fenerbahče Foto: MN Press

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da posle velike drame dođu do pobede protiv Fenerbahčea u odloženom meču Evrolige (74:69) čime su potvrdili dobar ritam sa Kupa Radivoja Koraća, gde su osvojili trofej trijumfom nad večitim rivalom u finalu pred krcatom dvoranom "Čair".

Trener gostujućeg sastava, ujedno i nekadašnji selektor naše košarkaške reprezentacije, Aleksandar "Saša" Đorđević istakao je da je meč mogao da ode na obe strane i pohvalio je crveno-bele na pobedi.

- Pre svega čestitke Zvezdi na pobedi, ali ne bi bilo nefer da smo pobedili, igrali smo dobro do samog kraja, nekoliko tajmauta je bilo prelomno. Patili smo mnogo u igri jedan na jedan, Volters je pogodio taj šut jedan na jedan... Mi smo imalo nedostatak energije, imali smo nekoliko momaka koji nisu dugo igrali. Takva je naša sezona, nismo mogli da pronađemo ritam, težak poraz za nas, ali nova utakmica je već za dva dana.

Cilj za Fenerbahče sigurno jeste domoći se jednog od prvih osam mesta na tabeli, koja potom vode u plej-of. Poraz od Zvezde ih je malo zaustavio u tom pohodu.

- To je za sada prvi cilj na koji moramo da vodimo računa, dugačka je liga, sve ovo što se dešava utiče na sve nas, mi objektivno imamo određene probleme, igrali smo poslednjih meseci bez De Koloa, bez Jana Veselog koji još nema zeleno svetlo, tako da momci daju sve od sebe. Nekada ta lucidnost vezana za energiju, za čitanje može da bude presudna, treba imati boljih rešenja. Zvezda je jedna od najboljih, ako ne i najbolja odbrana Evbrolige, imali smo malo izgubljenih lopti. Svaka sledeća utakmica je najvažnija da se ide ka tom cilju.

Komentarisao je i činjenicu da je za Zvezdu ovo jedna od retkih utakmica gde je posle drame ipak uspela da slavi.

- Oni imaju kvalitet, imaju mnogo reprezentativaca koji igraju pod iskusnim trenerom, mnoge od tih igrača sam imao čast da treniram u reprezentaciji, imaju taj kvalitet, još u Pioniru pred publikom, to pomaže. Moglo je to da ide na drugu stranu, to je košarka.

Za kraj, zahvalio se navijačima na dočeku u dvorani "Aleksandar Nikolić".

- Kao i uvek kada se pojavim kao protivnik Zvezde uvek me dočekaju na ovaj način. Cene protivnika i veliko hvala, ja cenim to jako. 

Video: Ovo niste videli u prenosu: Grobar sa Partizanovim šalom sedeo među Delijama, pa izbila frka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zver

    28. februar 2022 | 05:33

    Veliki gospodin, patriota i sportski nacionalni heroj. To sto je partizanovac nema nikakve veze, svojim igrama i zalaganjem kao selektor nam je svima usrećio živote zato hvala Sale Nacionale!

  • Džontra

    28. februar 2022 | 00:39

    Sale gospodin čovek...

  • Ноле

    28. februar 2022 | 08:01

    Сале је један од највећих спортиста које је ова земља имала.Било би велика срамота да је другачије.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA