≫ 

Jokić i kad je loš - on je dobar! Srbinu falilo 2 poena za novi tripl-dabl, Denver opet pobedio

Dobro je kad može i on na nekog da se osloni u timu

  • 0
Nikola Jokić, denver Nagets, Memfis Grizlis

Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Denvera došli su do nove pobede, šeste vezane u NBA ligi. Nagetsi su ovoga puta slavili protiv Portlanda na gostujućem terenu sa 124:92, a srpski centar Nikola Jokić ponovo je "flertovao" sa tripl-dabl učinkom.

Nije briljirao Jokić, uistinu nije, ali je svakako pronašao način da svojim saigračima doprinese i pripomogne u novoj pobedi ekipe iz Kolorada. Ono što može da raduje srpskog igrača je i činjenica da više "ne igra sam", već da sada konačno može malo da se osloni i na svoje saigrače, a sigurno će umnogome to i biti bolje kada se na teren vrate i svi oni koji su povređeni.

Portland, koji je inače igrao bez Demijana Lilarda, nije uspeo da pruži nikakav otpor Nagetsima, odnosno, tek toliko su držali egal u prvoj deonici, da bi se potom srušili kao kula od karata. Ključna prednost Nagetsa načinjena je u drugoj četvrtini kada su otišli na čak 17 poena razlike i tu je već sve bilo rešeno.

Poslednja četvrtina je takođe prošla u znaku Denvera, koji je silno priveo meč kraju. Najbolji u redovima Nagetsa bili su Grin sa 20 poena, Kazins sa 19, te Forbs sa 17 postignutih poena. Odličan je bio i Nikola Jokić, koji je odigrao 26 minuta, a za to vreme je postigao osam poena i imao je 18 skokova i 11 asistencija.

Na drugoj strani jedini raspoložen je bio Simons sa 16 postignutih poena, ali uz očajan šut iz igre (5-18).

Ovom pobedom je Denver uspeo da se još više ustali na 6. mestu konferencije, kojim bar za sad, imaju sigurno mesto u plej-ofu, dok se Portland nalazi i izvan plej-in zone na 11. mestu.

Video: Jokić novom ludom asistencijom zaludeo Amere: Pa, on se poigrava sa njima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA