≫ 

Ruski timovi pisali Evroligi i zatražili odlaganje mečeva narednih mesec dana

Nastavljaju se komplikacije

  • 0
Ćavi Paskval, Džordan Lojd Foto: MN Press

Evroliga je u potpunom haosu, a izlaz se u ovom trenutku ne vidi. Osim što bord najjačeg košarkaškog takmičenja u Evropi razmišlja o tome ko će biti domaćin Fajnal-fora, situacija u Rusiji dodatno komplikuje privođenju kraju lige. 

Kako piše grčki portal SDNA, ruski timovi CSKA, Zenit i Uniks poslali su zajedničko pismo Evroligi u kom traže odlaganje svojih mečeva u narednih mesec dana.

Razlog tome je odlazak brojnih stranih košarkaša (svih američkih igrača), kao i nemogućnost igranja utakmica na domaćem terenu.

Inače UNIKS, koji je za sada neokrnjenog sastava, trebalo je da krene u Milano na meč protiv Olimpije koji je na programu u utorak, ali su već četiri sata na aerodromu bez dozvole za poletanje.

Evroliga je sada na potezu, a odluka nimalo neće biti laka. Sva tri tima se nalaze u borbi za Top 8 i ukoliko budu primorani da igraju sa veoma oslabljenim sastavima biće narušena regularnost takmičenja.

Odluka borda Evroliga biće poznata u ponedeljak nakon sastanka.

Video: Vučić o mogućnosti da ruski klubovi budu domaćini u Srbiji: Ponudili bismo bezbednost svima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA