≫ 

Evroliga žestoko kaznila ruske klubove: Zvezda na pragu TOP 8, raduje se i Partizan

Ipak, ostaje otvoreno da ruski klubovi ostanu u EL i EK ako se sukob sa Ukrajinom završi

  • 91
KK Crvena zvezda KK Fenerbahče Foto: MN Press

Čelnici Evrolige održali su u ponedeljak telefonski sastanak kako bi doneli konačnu odluku vezanu za ruske timove, odnosno situaciju u vezi sa sukobom između Rusije i Ukrajine!

Epilog je sledeći: takmičenje CSKA, UNIKS-a i Zenita, kao i Lokomotive Kubanj u Evrokupu, je obustavljeno i napominje se da će EL kontinuirano pratitit razvoj situacije. Ukoliko se ona ne razvije na povoljan način, sve regularne utakmice u sezoni protiv ruskih timova biće poništene kako bi se konfigurisala pozicija u ligama.

To praktično znači da bi se Crvena zvezda u potpunosti vratila u igru kada je u pitanju plasman u TOP 8, jer su sva tri ruska kluba ispred crveno-belih. Doduše, brisale bi im se dve pobede protiv Zenita i Uniksa.

Zvezda bi u tom slučaju imala skor 8-12, Makabi bio ispred sa 10-10, dok bi Bajern imao 11-9 i bio bi među osam najboljih. Fenerbahče bi, s druge strane, imao 9-11 što značid a bi crveno-beli bili na 10. mestu.

S druge strane, i Partizanu odgovara ova odluka s obzirom na to da su poraženo od Lokomotive, a da je Huventud slavio protiv ruskog tima. U ovom slučaju, Španici bi imali samo jednu ponudu više i skor 10:2, dok bi crno-beli bili na 9-3.

- Košarkaška Evroliga i njeni klubovi ponavljaju svoju čvrtsu posvećenost miru, protiv bilo kakvog nasilja ili rata, i nastaviće da koristi svoj glas za promovisanje poštovanja i vrednosti koje su u srži organizacije i njenih timova - stoji u objašnjenju EL.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    28. februar 2022 | 18:27

    Ovoo nam ne treba..sramotaaa,da igramo top 8?Na tudjoj muci i nepravdi?da igramo?sramotaaa,podrskaa ruskim klubovima i sportistima!!🇷🇺🇷🇺🇷🇺

  • suarez

    28. februar 2022 | 18:08

    Igrajte sto mesate sport i politiku?? Meni kao navijacu Partizana nije prijatno da dobijes nesto za zelenim stolom bolje je naci resenje i odigrati muski do kraja pa ko je bolji ide dalje..

  • РВ

    28. februar 2022 | 18:18

    Никад али баш никад Партизан се туђем злу није радовао.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA