Baskonija propustila priliku da pomogne Zvezdi, Žalgiris "rasturio" Panatinaikos uz ogrnute zastave Ukrajine

Makabi je kroz veliku dramu došao do pobede u "Menora Mivtačim Areni"

  • 2
Skoti Vilbekin, Makabi Tel Aviv Foto: MN Press

Fantastičan, gotovo NBA meč gledali smo ove večeri u "Menora Mivtačim Areni". Baskonija je bila vrlo blizu velikog iznenađenja i pobede protiv Makabija, što bi po novom stanju stvari umnogome pomoglo i Crvenoj zvezdi, nakon suspenzije ruskih klubova, ali je Ponos Izraela na kraju ipak slavio trijumf posle penal završnice - 94:93.

Ušla je Baskonija u poslednju četvrtinu sa +6, držala je tu prednost na svojoj strani prilično dugo, ali je onda došlo do ozbiljnog pada u koncentraciji, pa je Makabi vođen podrškom svojih navijača uspeo da dođe do preokreta. Prvi put se to desilo na oko 50 sekundi pred kraj, posle trojke Džona Dibartolomea, posle čega je Metju Kostelo ubacio dva slobodna bacanja, a Skoti Vilbekin ponovo vratio prednost domaćima.

Imala je Baskonija napad za trijumf, ali ga je stravično loše iskoristila. Potom u penal završnici nisu uspeli da dođu do trijumfa i tako pomognu ekipi Crvene zvezde. Ponos Izraela se posle nove pobede dodatno približio mestu koje vodi u plej-of, naravno, ako situacija sa ruskim timovima ostane na snazi do početka ovog dela takmičenja.

Do pobede su Makabi vodili hrvatski košarkaš Ante Žižić, kao i Džejms Naneli koji su ubacili po 21 poen. Skoti Vilbekin je dodao 17 poena i bio je preostali dvocifren u redovima domaćih, a kod Baskonije se istakao Vejd Boldvin sa 27 poena, sedam skokova i osam asistencija.

U drugoj utakmici dana, koja nije imala neki rezultatski značaj, Panatinaikos je doživeo težak poraz od ekipe Žalgirisa (83:96) u meču u kojem je Nemanja Nedović postigao 23 poena uz dva skoka i tri asistencije. Susret su obeležile i scene koje povezujemo sa situacijom u Ukrajini, pošto su sudije ponovo nosile transparente "zaustavite rat", a košarkaši litvanske ekipe nosili ukrajinske zastave.

Zanimljivo je da grčki igrači nisu nosili nikakva obeležja, što je zapalo za oko mnogobrojnim korisnicima na društvenim mrežama.

Video: Najaktraktivnije majke košarkaša: Sinovi su im zvezde, a one sjaje više od njih

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbin Sombor

    2. mart 2022 | 00:43

    Nemesajte politiku i sport. Kakve Ukrainske zastave na terenu. Sta bi bilo da su igraci Panatinaikosa izneli Ruske zastave?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA