≫ 

Bogdanović "sipao", Atlanta prosipala: Hoksima malo i +17 za pobedu

Boston okrenuo Atlantu već u trećoj četvrtini

  • 1
Bogdan Bogdanović Foto: AP/Tanjug

Ni to što su Tre Jang i Bogdan Bogdanović bili raspoloženi za igru, pa ni 17 poena viška u prvom poluvremenu, nisu bili dovoljni Atlanti da zaustavi Boston koji je još jednom pokazao da se nalazi u sjajnoj formi - 107:98!

Bogdanović je u porazu Hoksa proveo 37 minuta na parketu i za to vreme imao je učinak od 25 poena, četiri skoka i tri asistencije, dok je Jang bio najefikasniji sa 31 poenim i šest asistencija.

Ključni trenutak dogodio se u trećoj četvrtini, kada su igrači Bostona napravili seriji 14-0 i zabeležili svoju 10. pobedu u poslednjih 12 utakmica. Prethodno su Hoksi imali pomenutih +17 u prvom poluvremenu, ali i prednost što, sem prve deonice, Džejlin Braun nije igrao u nastavku zbog povrede.

- Kada imaš 15 poena više i oni izgube svog jednog od dva najbolja igrača, i ako ne možeš da pobediš, onda nisi dobar tim - samokritičan je Bogdanović bio posle meča.

Ovaj drugi najbolji u redovima Seltiksa, Džejson Tejtum, imao je 33 poena, osam skokova i sedam asistencija, a pratili su ga Vajt i Vilijams sa po 18 poena, te Markus Smatr koji je dodao 16.

Hoksi su, s druge strane, imali loš šut za tri poena i pogodili su samo sedam od 31 pokušaja, a pored Janga i Bogdanovića jedino je još Galinari bio dvocifren sa 12 poena. Klint Kapela je, doduše, imao toliko skokova, ali mrđav košgeterski učinak.

Vredi pomenuti i to da Nemanja Bjelica zbog povrede nije igrao za Golden Stejt koji je u noći između utorka i srede poražen od Minesote sa 129:114. Boban Marjanović je sedeo na klupi Dalasa protiv Los Anđeles Lejkersa (Dalas dobio 109:104), ali nije ulazio u igru.

Rezultati:

Vašington - Detroit 116:113

Boston - Atlanta 107:98

Toronto - Bruklin 109:108

Hjuston - Los Anđeles Klipers 100:113

Minesota - Golden Stejt 129:114

Los Anđeles Lejkers - Dalas 104:109

Video: Bogdanović se pozdravio sa najboljim strelcem u istoriji košarke: Rukovanje sa ikonom košarke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA