≫ 

Jokić ne može sve sam: Srpski duel u NBA pripao Oklahomi i Pokuševskom, Aleksej nadomak dabl-dabla

Ponovo je košarkašima Denvera presudilo to što imaju kraću rotaciju, te je sve palo na pleća srpskog igrača koji je bio nemoćan

  • 0
Nikola Jokić, denver Nagets, Memfis Grizlis Foto: AP/Tanjug

Košarkaši Denver Nagetsa pretrpeli su veoma neočekivan poraz od ekipe Oklahome (119:107), čime su prekinuli svoju seriju od šest uzastopnih pobeda. Kao i po običaju, Jokić je bio solidan u redovima Nagetsa sa 22 poena i 16 skokova, ali ovoga puta to nije bilo dovoljno za pobedu.

Veče u NBA ligi je zasigurno obeležio ovaj duel dvojice srpskih igrača, na jednoj strani Nikola Jokić, na drugoj Aleksej Pokuševski.

Pomalo iznenađujuće ali pobedu je odneo mlađi Pokuševski, dok je vredna pomena i činjenica da su obojica proveli oko 30 minuta u igri - Jokić 32, dok je Aleksej odigrao tri manje.

Imao je i Pokuševski sasvim solidno veče, bio je blizu dabl-dabl učinka (devet poena i 11 skokova) , čime je nagovestio da bi u budućnosti ekipa Oklahome ipak mogla da se osloni na njega.

Ove dve ekipe su odigrale veoma izjednačenu utakmicu, što je malo ko očekivao, prvo poluvreme je bilo upravo takvo - izjednačeno, da bi Oklahoma svoju ključnu prednost stekla u trećoj deonici meča kada su se i rezultatski odlepili. Poslednja četvrtina je bila rutinsko odrađivanje posla, jer su gosti iz Oklahome samo čuvali svoju prednost.

Najbolji kod Tandera bio je Šej Gildžijus Aleksander sa 29 poena, dok je Robi postigao tri manje. Na suprotnoj strani, najistaknutiji je bio Nikola Jokić sa 22 poena.

Video: Jokićeva asistencija večeri na Ol Star meču za tačdaun Lebrona Džejmsa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA