≫ 

Paklen finiš Efesa i Fenera, Vasa je gazda, Larkinova bravura za treći uzastopni slom Đorđevića

Srbin dirigovao igrom i novom pobedom Atamanovog tima koja je došla kroz dramu

  • 0
KK Partizan - Anadolu Efes, Prijateljska utakmica Foto: Nikola Tomić

Veliki derbi Istanbula u okviru Evrolige pripao je aktuelnom šampionu Anadolu Efesu rezultatom 84:79 uz još jednu MVP partiju srpskog plejmejkera Vasilija Micića. Najbolji igrač Efesa briljirao je sa 24 poena, ispalio je 10 trojki i pogodio tri, ali je zato bio perfektan unutar luka za tri poena - 7/7 za jedan i 4/4 za dva.

Micića je u stopu pratio Rodrig Boboa sa 20 poena, i to je dvojac koji je najjače gurao domaći tim ka novoj evroligaškoj pobedi i proboju u top 8 ekipa na tabeli.

Ali, veliko bravo od saigrača dobiće Šejn Larkin čija je trojka i prava bravura na 31 sekundu pre kraja zapravo bila najbitniji pogodak Efesa za pobedu, zbog same činjenice u kom je momentu stigla i kako je pogođena. Vrhunska preciznost Amerikanca na isteku napada, pri vođstvu Efesa 77:75.

Ko zna kako bi se meč završio da nije bilo ovog pogotka Efesovog šutera.

Valja istaći da ovaj meč uopšte nije nagoveštavao ovakvu dramu na kraju, budući da je Efes u 27. minutu vodio sa velikih 18 poena prednosti (57:39) i malo ko je tada mogao da oseti potpunu neizvesnost koja će uslediti u poslednjem intervalu.

Pravo niotkuda, Đorđevićev tim je krenuo u nalet, topio razliku i došao na minimalnih 77:75 u poslednjem minutu, kada je, u već opisanoj situaciji, Larkin trojkom stavio tačku i spečio veliku neprijatnost po domaći tim.

Kod Fenera, kome je ovo bio treći vezani poraz, Marko Gudurić nije šuterski blistao (1/6 za tri), ali je uspeo da dođe do 11 poena. Dajšon Pjer je imao 19 poena, a Polonara 15.

Evroliga, 25. kolo

Uniks - Asvel (odloženo)

Anadolu Efes - Fenerbahče 84:79

Crvena zvezda - Baskonija (u toku)

Alba - Žalgiris (u toku)

Makabi - Zenit (odloženo)

Barseloma - Monako 21:00

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA