≫ 

Mitrović o novom sudaru sa Partizanom: "Biće silno motivisani pred svojim navijačima"

Zvezda nastavlja u paklenom ritmu mečeva, naredni rival onaj najteži u ABA ligi

  • 13
Alen Smailagić, Luka Mitrović Foto: Marko Jovanović

Odmor ne postoji u vokabularu košarkaša Zvezde. Ima ga tek toliko da se ekipa dobro naspava u seriji teških mečeva koji se, nako evroligaškog niza od tri meča, nastavlja novim derbijem sa Partizanom - već u nedelju u okviru ABA lige.

Zvezda je prethodna dva derbija potvrdila epitet šampiona, relativno lako rešila oba meča, a moguća komplikacija po Radonjićev tim pred novi sudar sa crno-belima može biti svežina koja je na strani rivala.

Naime, Zvezda je od Kup finala odigrala tri evroligaška meča, a Partizan - nijedan.

- Od Kupa ide niz neverovatno teških utakmica za nas, ne samo dosad nego će se tako i nastaviti. Nakon Partizana nas čeka duplo kolo Evrolige, pre derbija koji sad ide odigrali smo tri evroligaška meča, teška, zahtevna, sa velikom potrošnjom, ali to nije nešto sa čime se susrećemo prvi put ove sezone. Siguran sam da ćemo zbog važnosti i težine derbija naći motivacije i snage da budemo na nivou - izneo je očekivanja Luka Mitrović, najbolji akter meča sa Baskonijom sa 18 poena.

Posle dva derbija u kojima je ubedljivo Partizan će treći dočekati silno motivisan publikom kao jakim adutom.

- Ne treba da nas zavaraju te dve ubedljive pobede u derbijima. Igraju pred svojim navijačima, motivacija će im biti na jako visokom nivou. Sa tribina će crpeti dodatnu snagu i treba mirne glave da uđemo u meč i da pokušamo što duže da sačuvao tu mirnu glavu. Mislim da je to u derbijima jedan od ključeva za dobru igru - kaže Luka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    3. mart 2022 | 23:57

    21, па 28, моооожда пред својим кукумавкама дају 30 за полувреме...можда нас изненаде

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    3. mart 2022 | 23:54

    Биће тешко против Аврамовића, Загорца, Дангубе😂😂😂. Осим престижа, та утакмица нема никакав утицај на табелу. Први смо, па смо први...добро, не мора 20 разлике као у купу, довољно је и 5-6, без тензија, и сви задовољни

  • Trst

    4. mart 2022 | 00:27

    OPET ĆEMO DA IH URNISEMO ŽELIM STO DUZE DA OSTANU TRI MUSKETARA ZAGORAC DANGUBA I POGOTOVO RUŽNO STVORENJE AVRAMOVIC

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA