≫ 

"Oaka" videla još jedan Nedovićev juriš: Srbin blistao, Armani jedva "iščupao" pobedu

Srpski košarkaš dao 10 poena u poslednjoj četvrtini i umalo režirao veliki preokret

  • 0
Nemanja Nedović Foto: MN Press

Košarkaši milanskog Armanija pobedili su Panatinaikos u Atini rezultatom 76:75 u okviru 28. kola Evrolige, uz mnogo muke na kraju, iako muka po goste nije bila ni na vidiku u poslednjoj četvrtini. Neizvestan kraj je režirao najbolji igrač Atinjana ove sezone Nemanja Nedović, serijom poena doneo nadu "Zelenima", pripomogao mu je i Mejkon u tom naletu i očas posla meč je dobio na dramatici.

Italijanski sastav je u poslednjoj deonici imao i 12 poena prednosti, nakon poena Hajnsa za 69:57, a onda je krenuo juriš Nedovića i Mejkona.

Srpski košarkaš je od tog momenta pa do kraja ubacio 10 od ukupno 19 poena večeras, Mejkon je dodao sedam u poslednjoj deonici, što je potpuno zbunilo dotad sigurne goste i donelo im brige za ishod utakmice.

Konačno, sjajan nalet Atinjana doneo im je i egal na 25 sekundi pre kraja 75:75, opet je tome kumovao Nedović (dvojkom), za potpuni delirijum u "Oaka" Areni. Međutim, gosti su ipak uspeli da šrežive ovaj udar ubojitog srpskog košgetera.

Nažalost po domaće, Hajns je bio fauliran na dve sekunde pre kraja, iskoristio je jedno bacanje Amerikanac, drugo promašio, pa PAO nije imao vremena da organizuje napad niti da uputi šut iz pozicije iz koje bi ozbiljno ugrozio pobedu rivala.

Na kraju, gosti pišu tesan trijumf koji ih održava na visokoj poziciji u evroligaškom poretku.

Dilejni je ponovo bio glavna pokretačka snaga Armanija sa 15 poena, Hajns mu je bio uz rame sa 13, dok je Nedović sa 19 poena bio najefikasniji akter meča. Srpski bek je ispalio deset trojki, tri je pogodio, za dva je gađao 4/5, za jedan 2/2.

Dobru podršku imao je u Papajanisa i Vajta koji su ubacili po 11 poena, te Mejkona koji je ubacio 9.

Evroliga, 25. kolo

Uniks - Asvel (odloženo)

Anadolu Efes - Fenerbahče 84:79

Crvena zvezda - Baskonija 86:83

Alba - Žalgiris 82:74

Makabi - Zenit (odloženo)

Barseloma - Monako 88:83

Petak

Panatinaikos - Armani 75:76

Bajern - Olimpijakos 88:98

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA