≫ 

Neverovatni Lebron Džejms: "Kralj" sam srušio Golden Stejt

Bjelica nije ulazio u igru

  • 0

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su Golden Stejt Voriorse rezultatom 124:116, a meč je obeležio Lebron Džejms, koji je ubacio čak 56 poena i tako doprineo prekidu serije od četiri poraza svoje ekipe.

Džejms, koji je napunio 37 godina pre nešto više od dva meseca, odigrao je fantastičnu partiju. Na terenu je proveo 38 i po minuta, uputio je 31 šut ka košu rivala, pogodio 19 i uz učinak od 12 pogođenih slobodnih bacanja iz 13 pokušaja pokazao da su mnogi rano otpisali "Kralja".

Najveću pomoć Džejms je imao od Rasela Vestbruka koji je dodao 20 poena, dok je Karmelo Entoni ubacio 14, uz trojku na 33 sekunde do kraja za +6. Na drugoj strani najefikasniji je bio Stef Kari sa 30 poena.

Lejkersi su bolje otvorili meč i već u prvoj deonici stvorili dvocifrenu prednost, ali se ona ubrzo istopila, a na poluvremenu je bilo 67:62 za Voriorse.

U trećoj četvrtini Golden Stejt je pokušao da se odlepi, uspeo da stvori prednost od 12 poena razlike, ali je na ulasku u poslednji kvartal razlika bila ista kao na kraju treće deonice. A onda na scenu stupa Lebron.

Džejms je poslednju četvrtinu otvorio sa tri vezane trojke i tako vratio prednost "Jezerašima", koji su je samo u jednom trenutku poslednje deonice ispustili.

Lebron je naravno ispisao nove stranice istorije NBA lige pomenutom partijom. On je postao četvrti igrač u istoriji lige sa 50 ili više poena računajući igrače koji su napunili 37 godina, a pre njega su to uspeli samo Majkl Džordan, Kobi Brajant i Džamal Kroford.

Džejms je jedini igrač koji je ubacio preko 50 poena na meču pre nego što je napunio 21 godinu i nakon što je napunio 35 godina, a takođe je i po broju minuta u NBA ligi drugi na večnoj listi, računajući i plej-of mečeve.

Ostali NBA rezultati protekle večeri:

Dalas Maveriks - Sakramento Kings 114:113

Šarlot Hornets - San Antonio Spars 123:117

Memfis Grizlis - Orlando Medžik 124:96

Majami Hit - Filadelfija 76ers 99:82

Minesota Timbervulvs - Portland Trejlblejzers 135:121

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Milan Borjan i Lebron Džejms oči u oči: Golman Zvezde bio na NBA utakmici, dok traju pripreme

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA