"Kouč Kej" se oprostio od Djuka porazom, pa ga sustigle emocije: Nije mogao da zadrži suze

Hala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, iako su cene bile ozbiljno visoke kada je u pitanju NCAA

  • 2
Majk Kžiževski Foto: Tanjug / AP

Nakon 42 godine, došao je vreme za kraj. Legendarni Majk Kžiževski otplesao je svoj "poslednji ples" pred domaćim navijačima u punoj dvorani "Kameron". Emotivno veče pokvario je trijumf Severne Karoline, čiji se košarkaši nisu preterano obazirali na atmosferu i sa 94:81 savladali domaćina.

Popularni "Kouč Kej" na klupu Djuka seo je 1980. godine i tokom 42 godine osvojio je pet NCAA titula, uz 1196 pobeda i 366 poraza.

Tokom svoje bogate karijere imao je ponude nekoliko NBA klubova, ali ih je sve odbio jer je želeo samo da radi na univerzitetu Djuk.

Ono što nije mogao da odbije je posao selektora na klupi reprezentaciji SAD-a, gde je osvojio tri zlatne medalje na Olimpijskim igrama i dve na Svetskim prvenstvima.

Koliko je sve u dvorani bilo emotivno najbolje govori to što je čak i sam Kžiževski zaplakao, iako, kako sam kaže, nije očekivao da će to da se dogodi.

U svojoj poslednjoj trenerskoj sezoni Kžiževski je sa svojim univerzitetom osvojio prvo mesto u konferenciji Atlantičke obale i to po prvi put od 2006. godine.

Nakon što i zvanično ode u penziju, "Kouč Kej" će zajedno sa svojom suprugom biti ambasador slavnog univerziteta.

Kako je izgledao oproštaj Majka Kžiževskog pogledajte u galeriji na kraju teksta.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA