≫ 

"Monstruozni" Tejtum dao 54 poena, Boston gurnuo Durenta i Irvinga na ivicu plej-of zone

Seltiksi u sjajnom meču porazili rivala sa Istoka

  • 1
džejson tejtum Foto: Tanjug/Ap

Jedna reč opisuje partiju Džejsona Tejtuma protiv Bruklina - spektakl!

Lider Seltiksa ubacio je 54 poena gostima i sebi prilepio etiketu najzaslužnijeg za veliku i važnu pobedu protiv diektnog rivala za najviši plasman iz istočne konferencije - 126:120.

Nije ovo ništa novo za Tejtuma, navikao je ljubitelje košarke na ovakva i slična izdanja, mada je sa bravurom protiv Netsa postavio neke nove standarde.

Tejtum je meč završio sa brutalnom šuterskom statistikom, ubacio je osam trojki iz 15 šuteva, 14-17 je imao sa penala, a ukupno iz igre 16-30 za 40 minuta u igri. Naravno, bio je mirne glave i još mirnije ruke kada se rezultat lomio u neizvesnoj završnici, poenima i asistencijama održao je Seltikse "iznad površine" i zadao konačan udarac Durentu, Irvingu i ostatku ekipe.

Na drugoj strani fantastičan je bio i Durent sa 37 poena, ali je i sa takvom vanserijskom partijom pao u senku danas neverovatnog Tejtuma, koji je najjaču podršku imao u Braunu (21), Smartu (14) i Horfordu (13).

Na drugoj strani, Kajri Irving je stao na 19 poena, a Oldridž je sa klupe doprineo sa 14.

Boston je ova pobeda učvrstila na petom mestu na Istoku, gotovo je u egalu sa ekipama od drugog do četvrtog mesta koje takođe imaju isti broj uspeha, a manje poraza - Filadelfijom, Milvokijem i Čikagom, i jasno je da nas do kraja regularnog dela očekuje potpuna "ludnica" u borbi za najbolje pozicije.

Što se tiče Bruklina, ekipa koja je pre starta sezone važila za prvog favorita, plaća ceh silnim pehovima kroz sezonu, pa je sa prvog mesta koje je držala u povoju sezone sada pala na osmo mesto.

Tome su naravno kumovala česta odsustva Irvinga (zbog odbijanja da se vakciniše), Durenta (povreda) i trejda Hardena u Filadelfiju.

Netsi su na skoru 32:33 i čeka ih vrlo neizvesna borba da se održe u plej-of zoni.

Video: Najbolji potezi Ol star meča 2022.: Stef Kari je zvezda svih zvezda

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA