≫ 

Američka košarkašica uhapšena u Moskvi, njena supruga poslala emotivnu poruku

Porodica je zabrinuta za stanje košarkašice

  • 4

Američka košarkašica Britni Griner privedena je u Rusiji tokom rutinske kontrole na aerodromu u Moskvi, a posle incidenta, oglasila se i njena supruga Šerel koja je zabrinuta zbog cele situacije. 

Naime, na moskovskom aerodromu Šeremetjevo, nakon što su carinici su otkrili da košarkašica, koja je svojevremeno bila prvi pik na draftu, u zemlju unosi ulje kanabisa. Prema pisanju Njujork tajmsa, ona se nalazi u pritvoru, a preti joj i zatvorska kazna do 10 godina.

Kako tvrdi njena supruga Šerel, informacija o njenoj situaciji nema dovoljno. Ona se oglasila na društvenim mrežama sa molbom da ljudi pošštuju njihovu privatnost i da joj je ovo jedan od najtežih trenutaka u životu.

- Hvala svima koji su mi se obratili u vezi sa sigurnim povratkom moje supruge iz Rusije. Cenim vaše molitve i podršku. Volim svoju suprugu svim srcem tako da ova poruka dolazi u jednom od najtežih trenutaka u mom životu. Razumem da su mnogi od vas zavoleli Britni tokom godina i da su zabrinuti i da žele detalje. Molimo vas da poštujete našu privatnost. Nastavljamo da radimo na tome da moju suprugu sigurno vratimo kući - stoji u objavi Šarel.

Britni još od 2015. godine igra za rusku ekipu Jekaterinburg i među najboljima je u ekipi. Visoka je 206 centimetara, teška preko 90 kilograma. Zanimljivo, sa reprezentacijom Sjedinjenih Američkih država ima dve zlatne medalje. Sa svojim nacionalnim timom Srbiju je pobedila u finalu Olimpijskih igara u Riju, kao i u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju. Tokom WNBA sezone nastupa za Finiks Merkjuri. Takođe, bila je i sedmostruki učesnik Ol stara.

Incident nema nikakve veze s napetim odnosima Amerike i Rusije zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Video: Snimak hapšenja košarkašice u Rusiji: Krila drogu u prtljagu na aerodromu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA