≫ 

Evo kakve su kalkulacije Partizana posle poraza u Litvaniji: Ugroženo 2. mesto, Huventud može da se odlepi

Mnogo je kalkulacija posle najnovijeg neuspeha crno-belih protiv Lijetkabelisa

  • 7
KK Partizan - KK Borac Foto: MN Press

Posle pobede u derbiju protiv Crvene zvezde, košarkaši Partizana doživeli su hladan tuš u dvoboju sa Lijetkabelisom u okviru Evrokupa. U jednom momentu ekipa Nenada Čanka bila je u seriji od 20:0, a potom je bez većih poteškoća privela posao kraju.

Novi poraz dodatno stavlja pritisak na crno-bele, koji sada teško mogu do prve pozicije u grupi, pošto će Huventud koliko sutra imati šansu da dođe do novog trijumfa i ode na +2 u pobedama u odnosu na Partizan pred poslednja četiri kola.

Sa druge strane, dodatno je ugroženo i drugo mesto, o kojem će izvesno odlučivati meč naredne sedmice protiv ekipe Bulonj Metropolitana u Beogradu. Parižani sutra igraju sa Hamburgom i pobedom bi prišli na jednu pobedu iza crno-belih (ako se ne računaju mečevi protiv suspendovane Lokomotive Kuban).

Andora će sutra takođe moći da dođe do osme pobede, a s obzirom na to da je od Lokomotive oba puta izgubila, takođe ulazi u konkurenciju da "preotme" drugu poziciju od crno-belih. Doduše, Partizan ima bolji međusobni skor, tako da će tim iz ACB lige morati da se postara da u završnici pretekne Beograđane po pobedama.

Ostale ekipe su prilično daleko i teško da mogu da ugroze Partizan. Lijetkabelis koji je danas "uništio" crno-bele je na sedam pobeda i samo nekim čudom može da pretekne sastav Željka Obradovića, koji može da kaže da ipak ima koliko-toliko lakši raspored do kraja.

Crno-beli posle Metropolitana naredne sedmice igraju sa Šlonskom u Vroclavu, da bi potom preskočili kolo zbog suspenzije Lokomotive Kuban, a na kraju zaigrali sa Trentom u Italiji. Sve u svemu, rivali nisu teški, ali će pritisak biti veći posle večerašnjeg rezultata.

RASPORED PARTIZANA, METROPOLITANA I ANDORE DO KRAJA EVROKUPA

Partizan

Metropolitan (D)

Šlonsk Vroclav (G)

Lokomotiva (-)

Trento (G)

Metropolitan

Hamburg (D)

Partizan (G)

Huventud (D)

River Andora (G)

Lijetkabelis (D)

River Andora

Huventud (D)

Turk Telekom (G)

Lijetkabelis (G)

Metropolitan (D)

Šlonsk Vroclav (G)

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Avramović objasnio zašto je gestikulirao ka klupi Zvezde posle sedme trojke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M

    8. mart 2022 | 20:35

    Neka ti je Zeljko Bog na pomoci sa ovim igracima za koje nepostoji rijec kako bi ih opisao, uzas.

  • Vule

    8. mart 2022 | 20:34

    SA avramovićem NIKADA ništa nećemo osvojiti ON je zlo ekipe

  • Goran

    8. mart 2022 | 23:22

    Sve igrače SI birao sam nasledio SI zagorac i Danguba insistirao SI na Avramovicu a on VECERAS pokazao pravo lice igrač za radničke sportske igre

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA